Administrația Fritz dă fără licitație 4 milioane de euro în plus pentru...

Administrația Fritz dă fără licitație 4 milioane de euro în plus pentru lupta cu țânțarii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Primăria Timișoara a contractat, fără licitație, prin negociere directă, servicii de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, pentru care va plăti aproape 20,6 milioane de lei unei companii care se ocupă de mai mulți ani cu deratizarea în orașul de pe Bega și care mai are numeroase contracte cu administrații locale din țară, majoritatea PNL. Conform jurnalul.ro, justificarea atribuirii directe este aceea a schimbărilor climatice și a țânțarilor din România care pot infecta populația cu virusul West Nile.

Municipalitatea a luat decizia să delege aceste servicii prin atribuire directă, fără publicarea în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, în prealabil, a unei invitații la o procedură concurențială de ofertare, iar a fost făcută pe criteriul celui mai bun raport calitate – preț, din care prețul ofertei a cântărit în evaluarea autorității contractante în proporție de 80%, iar dotarea cu echipamente și utilaje a cântărit 20%.


În data de 13 septembrie 2023, Primăria Municipiului Timișoara a desemnat câștigătorul acestei proceduri, respectiv compania ploieșteană SC Coral Impex SRL, pentru un tarif negociat, în baza contractului nr. 130//2023, la 17.301.302,85 de lei fără TVA, adică la 20.558.550,4 lei cu TVA inclusă (4.201.754 de euro).

Tot în data de 13 septembrie 2023, Primăria Timișoara a încheiat, în aceeași manieră, un contract privind delegarea de gestiune a serviciului de salubrizare stradală și deszăpezire pe domeniul public al Municipiului Timișoara. În acest contract, cu durata de 18 luni, intră spălatul și stropitul căilor publice din localitate, inclusiv colectarea și transportul deșeurilor de pământ și pietre provenite de pe căile publice la depozitele de deșeuri, precum și a deșeurilor provenite din coșurile stradale la depozitele de deșeuri și la instalațiile de tratare. De asemenea, în contract intră și serviciile de curățare și transportul zăpezii de pe căile publice din localitate și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț.

Și de această dată, atribuirea afacerii a fost făcută prin negociere directă, fără publicarea prealabilă a unei invitații la o procedură concurențială de ofertare, invocându-se, din nou, existența unei extreme urgențe, determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă, fără a fi detaliate aceste evenimente.

Contractul a ajuns la compania Brantner Servicii Ecologice SRL, care se ocupă deja cu o parte din salubrizarea Timișoarei, noul contract având un preț negociat la 39.315.999.03 lei fără TVA, respectiv la 46.786.038,8 lei lei cu TVA inclusă (9.584.171,93 euro).

Mai multe detalii pe jurnalul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.