Alin Nica, reacție întârziată la acuzele lui Dominic Fritz și Alfred Simonis:...

Alin Nica, reacție întârziată la acuzele lui Dominic Fritz și Alfred Simonis: „De cea mai joasă speță, doar pentru a-și acoperi incompetența”

1
DISTRIBUIȚI

O nouă rundă a disputei iscate între primăria timișoreană și CJT pe tema programului de investiții pentru capitala europeană a culturii a avut loc la sediul administrației județene, după ce primarul Dominic Fritz s-a arătat „indignat” de modificarea ordonanței de urgență privind capitala culturală, prin care se prelungește termenul de finalizare a unor investiții din lista dosarului de candidatură, pentru a avantaja conducerea liberală a județului, în timp ce primăria ar fi nevoită să returneze ministerului Culturii peste 40 de milioane de lei deja decontate .

Președintele CJT, Alin Nica, secondat de vicepreședintele Alexandru Proteasa și de consilierul personal Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei, a reacționat, susținând că atacul administrației Fritz la adresa sa, a ministerului și la ordonanța de urgență recent adoptată de guvern pentru prelungirea termenului de realizare a investițiilor este „total nejustificat” și necesită un răspuns bazat pe documente și fapte, și nu pe „declarații lacrimogene” ale conducerii primăriei care s-a dovedit a fi „total lipsită de profesionalism” în această problemă atât de importantă pentru oraș.

Alin Nica a invocat o adresă trimisă de primărie ministerului Culturii, după ce ordonanța a fost adoptată, prin care cerea modificarea termenului de realizare a lucrărilor până la sfârșitul anului viitor, deși se plâng că termenul s-a prelungit până la jumătatea acestuia, în beneficiul CJT.


Banii primiți de primărie trebuie acum returnați deoarece legislația s-a modificat, contractele inițiale nemaifiind valabile, iar ministerul a cerut o nouă listă cu proiecte care pot fi realizate până la sfârșitul anului. Primăria nu a depus nici un amendament și n-a nominalizat în mod explicit proiectele, cele pentru care s-au primit deja bani nefiind eligibile. Modul în care Dominic Fritz a expus problema este catalogat de Alin Nica drept „incalificabil, de cea mai joasă speță, doar pentru a-și acoperi incompetența”, iar cei din preajma lui nu citesc și nu cunosc legislația. El a adăugat că administrația județeană a renunțat la proiecte care nu se pot încadra în termenul stabilit iar lista de investiții a consiliului județean cu 31 de proiecte, este în grafic, unul singur – o clădire multifuncțională de la Muzeul Satului Bănățean – beneficiind de o prelungire de termen până la jumătatea anului viitor. „Ne-am zbătut să nu pierdem finanțarea, din 33 de milioane, doar cinci milioane erau cu risc” a adăugat vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa.

Și Dan Diaconu susține că din investițiile propuse de primărie încă din 2016 pentru infrastructura culturală, din zece proiecte s-a finalizat doar unu și jumătate. Muzeul Corneliu Miklosi, care trebuia să aibă un rol important în anul capitalei culturale, centrul cultural din fostul spital de dermatologie, unde s-au făcut eforturi pentru mutarea acestuia, turnul de apă din Iosefin, filarmonica sau refacerea cinematografelor, din care doar unul este terminat, sunt proiecte abandonate, realizându-se doar a zecea parte din programul asumat. Președintele CJT consideră că primăria nu a fost capabilă să gestioneze proiectele și a ratat multe oportunități, în timp ce consiliul județean a atras mai mulți bani decât dublu la un buget de trei ori mai mic. Convingerea lui Alin Nica este că PNL va câștiga la alegerile care vor avea loc anul viitor și primăria Timișoarei, favorit fiind fostul primar, Nicolae Robu, care se bucură de cea mai mare susținere în sondajele făcute de partid.

1 COMENTARIU

  1. magarul ala de diaconu a scapat de puscarie in cazul portii care a ucis un om. cristosii lui si ai procurorilor si ai judecatorilor… coruptii dracu’

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.