Elemente ale unei posibile drone, identificate în județul Tulcea

Elemente ale unei posibile drone, identificate în județul Tulcea

0
DISTRIBUIȚI

Fragmente ce pot proveni de la o dronă au fost descoperite, miercuri, de către echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea.

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat, în jurul orei 11:30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

Conform procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Persoanele aflate în localitățile din România de lângă granița cu Ucraina au primit mai multe mesaje Ro-Alert, în noaptea de marți spre miercuri.


Mesajele au fost emise după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene.

„Ro-Alert: alertă extremă. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 minute”, scria în mesajul primit de români după miezul nopții.

Autoritățile din România au luat mai multe măsuri după ce pe malul tulcean al Dunării au fost descoperite resturi care par să aparțină unor drone. Pe lângă utilizarea sistemului Ro-Alert, vor fi verificate adăposturile de protecție civilă, vor fi amenajate unele adăposturi provizorii și vor fi demarate campanii de informare a populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.