Flavius Biea revine în ring la o categorie superioară, dar tot împotriva...

Flavius Biea revine în ring la o categorie superioară, dar tot împotriva unui argentinian. Gala va fi în Mexic

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Flavius Biea revine în ring după jumătate de an de la cucerirea titlului mondial IBA la categoria mijlocie. Pugilistul profesionist din Timişoara va lupta în main event-ul unei gale care va avea loc pe 2 decembrie, la Guadalajara, în Mexic, iar adversarul său va fi argentinianul Victor Hugo Exner. El va lupta la o categorie de greutate superioară: super mijlocie.

Biea i-a învins în ultimii ani pe Ruben Villalba, acasă la Timișoara, și pe Juan Velasco, la Mioveni, ambii proveniţi tot din Ţara tangoului.


La capătul luptei cu “El Pitbull”, un meci întins pe durata a 12 reprize, Biea s-a încoronat cu primul său titlu mondial la profesioniști, la categoria IBA.

Episodul 3 al confruntărilor cu argentinieni îi va scoate în cale lui Flavius Biea pe numărul 166 mondial al categoriei, in vârstă de 31 de ani și măsurând 1,81. Victor Hugo Exner are porecla “Stilistul”, a debutat la profesioniști in anul 2016 și are in palmares 10 victorii (4 KO), 10 înfrângeri și 2 egaluri.

„Flavius Biea va fi nevoit să “urce” in greutate, partida prevăzută pentru 8 reprize urmând a se disputa la categoria Supermiddleweight. O categorie ce a oferit la sfârșitul anilor 2000 și începutul anilor 2010 meciuri extrem de spectaculoase cu boxeri de clasă mondială ca Andre Ward, Carl Froch sau Lucian Bute. Bănățeanul se pregătește in Anglia pentru confruntarea de peste Ocean, la sala celebrului Mervyn Turner, alături de nume grele, între care și Mihai Nistor, fostul campion mondial și cel care l-a învins pe Anthony Joshua la amatori. Programul lui Biea e pus la punct până in cele mai mici detalii, pentru acomodarea cu fusul orar urmând a face deplasarea in Mexic încă de pe 20 noiembrie”, spun cei din tabăra lui Biea.

În ringul din Guadalajara va urca in aceeași gală și un alt român, Cosmin Gârleanu, singurul tricolor care a intrat în competiția olimpică de la Tokyo și care își croiește drumul în boxul profesionist chiar în Mexic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.