„Morile Banatului”, un eveniment de neratat pentru pasionații de istorie regională, la...

„Morile Banatului”, un eveniment de neratat pentru pasionații de istorie regională, la Jimbolia

0
DISTRIBUIȚI

„Despre patrimoniu la Jimbolia” este evenimentul care va avea loc în 19 octombrie, de la ora 13:00, la Casa de Cultură Jimbolia, unde asociația „Acasă în Banat”, își va lansa volumul „Morile Banatului.


Patrimoniul mulinologic al județelor Timiș și Caraș-Severin” și va prezenta expoziția itinerantă și filmul documentar „Morile Banatului”.

Totodată, reprezentanți ai Facultății de Arhitectură și Urbanism Timișoara vor prezenta pașii care trebuie făcuți pentru a pune în valoare patrimoniul construit al orașului și vor face cunoscută o broșură intitulată „Planul de Acțiune pentru Patrimoniul Construit din Jimbolia”.

În cadrul evenimentului vor avea loc și două expoziții pe tema patrimoniului – una care va ilustra Planul de Acțiune pentru Patrimoniul Construit din Jimbolia, cu planșe privind situația existentă, fișele de cartare a obiectivelor cu valoare patrimonială și măsurile propuse, iar a doua, care prezintă morile Banatului. Participanții vor lua parte și la o sesiune de dezbateri, cu întrebări și răspunsuri, iar la final vor putea viziona un film documentar dedicat morilor Banatului. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.