Un bărbat s-a dat angajat SRI și a pretins 10.000 de euro...

Un bărbat s-a dat angajat SRI și a pretins 10.000 de euro pentru o angajare în instituție

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-169060073">

Un bărbat care a pretins că lucrează la SRI și i-a cerut unui alt bărbat 10.000 de euro ca să îi înlesnească angajarea în instituție a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, joi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un individ în vârstă de 46 ani, pentru trafic de influenţă.

În iunie 2022, individul, recomandându-se cu numele de „Popa Ionel” şi afirmând că este angajat în cadrul Serviciului Român de Informaţii, i-a pretins martorului denunţător suma de 10.000 de euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici din cadrul Serviciului Român de Informaţii, indicându-i drept „colegi”, pentru a-i determina să îl angajeze în cadrul instituţiei, prin promovarea la anumite etape în cadrul procedurii de încadrare, respectiv de evaluare psihologică sau medicală.

Acesta a primit ulterior de la denunţător suma totală de 9.150 de euro, pentru angajarea în cadrul SRI, achitată în aproximativ 7 tranşe.

Procurorii au dispus miercuri reținerea inculpatului, care va fi prezentat joi cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.