Război în Israel, ziua 38. UE condamnă „folosirea de către Hamas a...

Război în Israel, ziua 38. UE condamnă „folosirea de către Hamas a spitalelor şi civililor ca scuturi umane”

1
DISTRIBUIȚI

Uniunea Europeană a condamnat duminică „folosirea de către Hamas a spitalelor şi civililor ca scuturi umane” în Fâşia Gaza, cerând Israelului „reţinere maximă” pentru a proteja civilii în acest război, relatează AFP.

UE „condamnă utilizarea de către Hamas a spitalelor şi civililor ca scuturi umane” şi „este profund preocupată de agravarea crizei umanitare în Gaza”, a declarat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, potrivit unui comunicat.

„Aceste ostilităţi au consecinţe grave asupra spitalelor, civililor şi personalului medical”, a deplâns responsabilul UE, subliniind „că dreptul umanitar internaţional prevede că spitalele, materialele medicale şi civilii din interiorul spitalelor trebuie protejaţi”.

„Spitalele trebuie, de asemenea, aprovizionate imediat cu cele mai necesare materiale medicale, iar pacienţii care necesită îngrijiri medicale urgente trebuie să fie evacuaţi în siguranţă.


În acest context, cerem Israelului să facă dovadă de reţinere maximă pentru a asigura protecţia civililor”, a subliniat el.

Acest apel survine în timp ce au loc lupte intense în jurul spitalului Al Shifa, cel mai mare din Fâşia Gaza.

Ministrul adjunct al Sănătăţii din guvernul Hamas a declarat că un atac aerian israelian a „distrus complet” clădirea în care se află secţia de cardiologie a spitalului.

Israelul neagă că vizează în mod deliberat spitalele şi acuză Hamas că foloseşte aceste obiective sau tunelurile de sub ele ca ascunzători, ceea ce gruparea militantă islamistă neagă, notează AFP.

1 COMENTARIU

  1. Pare ca „responsabilul”(?) UE si-a „fracturat” ideea cu care a inceput condamnarea, caci tot el afirma, clar, ca „dreptul umanitar internaţional prevede că spitalele, materialele medicale şi civilii din interiorul spitalelor trebuie protejaţi”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.