Președintele Camerei Deputaților: Am convocat plenul pentru a respinge inițiativele toxice ale...

Președintele Camerei Deputaților: Am convocat plenul pentru a respinge inițiativele toxice ale unor parlamentari afiliați UDMR

0
DISTRIBUIȚI

Am convocat de urgență plenul Camerei Deputaților pentru joi pentru a respinge inițiativele toxice ale unor parlamentari afiliați grupului UDMR privind așa zisa autonomie a Ținutului Secuiesc și separarea cetățenilor români pe criterii etnice, afirmă Alfres Simonis.

„Am convocat de urgență plenul Camerei Deputaților pentru mâine (joi – n.r.), 28 decembrie, la propunerea președintelui PSD Marcel Ciolacu, pentru a respinge inițiativele toxice ale unor parlamentari afiliați grupului UDMR privind așa zisa autonomie a Ținutului Secuiesc și separarea cetățenilor români pe criterii etnice”, scrie pe Facebook președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

El menționează că este „cel puțin revoltător că membrii AUR s-au opus astăzi în Biroul Permanent acestei proceduri necesare pentru a pune capăt unor teme care nu își au locul în societate”.

„Ori nu înțeleg procedurile parlamentare, ori vor să speculeze în mod populist acest subiect.


Deși nu am mari așteptări de la AUR, îi aștept mâine să vină să voteze respingerea acestor propuneri toxice. Altfel, vor demonstra încă o dată că nu sunt în stare să ofere românilor decât scandal și urlete”, încheie Simonis.

Deputații se reunesc, joi, de la ora 14.00, în ședință în format hibrid. Pe ordinea de zi se regăsesc privind autonomia Ținutului Secuiesc. „Astfel de propuneri legislative izolate nu au ce căuta într-un stat democratic”, a transmis liderul PSD, Marcel Ciolacu. El a cerut respingerea proiectelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.