Alb-verzii din „B” au sunat adunarea la Dumbrăviţa şi s-au antrenat la...

Alb-verzii din „B” au sunat adunarea la Dumbrăviţa şi s-au antrenat la Covaci. Destule nume noi în pregătiri

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

CSC Dumbrăviţa s-a reunit azi pentru sezonul de primăvară al Ligii 2, unul în care speră mai degrabă să scape de emoţii. Timişenii s-au „dezbrăcat” la baza proprie, dar au susţinut prima şedinţă de pregătire a anului în câmp, la Covaci. Alb-verzii au deocamdată mai multe plecări şi o singură sosire oficială (Răzvan Morariu), dar şi trei nume care se pregătesc deja cu echipa: Cristian Gavra, Cătălin Horcea şi utistul Ahmet Ekmekci, ultimul fiind ca şi acontat.

Dumbrăviţenii au avut mai multe nume noi la reunire, cei trei fiind însă cel mai aproape de a semna înţelegeri cu clubul. „Începem pregătirea, așteptăm această reluare a antrenamentelor de multă vreme. Sperăm să avem un an bun din punct de vedere fotbalistic, iar lucrurile să se desfășoare așa cum trebuie. La capitolul veniri, singurul jucător care a și semnat cu noi e Răzvan Morariu. Sunt la pregătiri destul de mulți jucători tineri, care ne-au contactat pentru a-și încerca șansa la Liga a II-a. De asemenea, mai sunt o serie de jucători pe care îi dorim și care se pregătesc cu noi cu acceptul cluburilor de care aparțin. E vorba de Cristian Gavra de la Șoimii Lipova, Cătălin Horcea de la Phoenix Buziaș și Ahmet Ekmekci, de la UTA, care vine astăzi și cu acordul de transfer, am discutat și cu clubul UTA, iar din acest punct de vedere e totul ok”, a declarat Florin Macavei, președintele secției de fotbal a CSC Dumbrăviţa.

Cristian Gavra a marcat cinci goluri în 13 partide pentru Şoimii Lipova în sezonul de toamnă al Ligii 3.


El a mai fost aproape de Dumbrăviţa acum un an, când a ales însă să joace în „B” la Politehnica. Cătălin Horcea (28 ani) e fundaş stânga şi a avut 13 apariţii la Phoenix Buziaş în acest sezon, în aceeaşi serie de „C”. În timp ce Ahmet Ekmeci (19 ani) e un atacant de perspectivă format la juniorii lui UTA.

O întărire confirmată e şi în stafful tehnic, Călin Frunză (ex-Ripensia) sosind pe postul de antrenor cu portarii. Clubul timişean s-a despărțit de șase jucători: Plokhotnyuk, Ciui, Mercioiu, Tănase (ajuns la FC Bihor), Gîsă și Amariei.

„Într-adevăr, au plecat mai mulți jucători, nu cu toți am reușit să și reziliem deocamdată. Vreau să fiu scurt și la obiect, la o parte dintre ei e vorba strict de motive fotbalistice, în sensul că antrenorul nu a fost mulțumit de ei, iar la alții sunt motive de indiscipline, clubul a considerat de cuvință să întrerupă colaborarea cu ei. Nu vreau să dezvolt mai mult, a fost decizia clubului, iar din punctul nostru de vedere cazul e închis. Mai sunt trei jucători cu care discutăm pentru rezilierea contractului, sperăm ca în aceste zile să reziliem și cu ei. Sunt cu toții la reunire, fiind încă sub contract cu clubul. La prima vedere, par multe schimbări, însă mai mult decât jumătate dintre cei de care ne despărțim pleacă din motive pur fotbalistice, adică antrenorul sau clubul nu a fost mulțumit de ei”, a mai spus Macavei.

Alexandru Martinov a lipsit, motivat, de la reunire.

CSC Dumbrăviţa are 19 puncte, fiind la doar patru puncte de locul 6, ultimul de play-off, cu patru runde rămase din sezonul regular, respectiv la şapte puncte distanţă de poziţia a 17-a, ocupată de Tunari. Bănăţenii par că se gândesc mai degrabă la salvare decât la lupta pentru primele şase locuri. „E greu, trebuie să fim foarte atenți. În momentul de față stăm destul de bine, dar nu suntem în niciun caz liniștiți. Trebuie să ne organizăm foarte bine, sperăm să reușim să semnăm cu jucătorii pe care îi dorim și să reușim să repetăm performanța de anul trecut, de a ne menține fără probleme în Liga a II-a”, a conchis Macavei.

Alb-verzii au programată miercuri vizita medicală, precum şi primul test, în compania echipei U18 a UTA-ei, de la ora 15.30, la Covaci. Sâmbătă, jocul se repetă, dar pe terenul sintetic Şega, din Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.