Război în Gaza, ziua 106. Biden susţine, după discuţiile cu Netanyahu, că...

Război în Gaza, ziua 106. Biden susţine, după discuţiile cu Netanyahu, că soluţia cu două state e încă posibilă

0
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_463260" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">
Foto: arhivă

Președintele SUA spune că premierul israelian nu se opune tuturor soluțiilor cu două state, în urma unei convorbiri telefonice pe care cei doi au avut-o pentru prima dată în aproape o lună, transmite The Guardian.

Joe Biden a declarat că înființarea unui stat independent pentru palestinieni nu este imposibilă cât timp Benjamin Netanyahu este încă în funcție, în urma unei convorbiri telefonice cu premierul israelian, vineri.

Întrebat dacă o soluție cu două state este imposibilă cât timp Netanyahu se află încă în funcție, Biden a spus: „Nu, nu este”.

Vorbind cu reporterii după o întâlnire cu primarii din SUA, Biden a spus că Netanyahu nu se opune tuturor soluțiilor cu două state și că există mai multe soluții posibile, adăugând că unii membri ai Națiunilor Unite nu au forțe militare.

Biden a fost întrebat dacă va reconsidera condițiile privind ajutorul acordat Israelului, având în vedere comentariile lui Netanyahu care respinge soluția cu două state.

„Cred că vom putea găsi o soluție … Cred că există modalități prin care acest lucru ar putea funcționa”, a spus el.

Președintele american a vorbit cu Netanyahu pentru prima dată în aproape o lună despre divergențele privind viitorul stat palestinian, precum și despre loviturile Israelului în Gaza, unde numărul de morți palestinieni a depășit 24.000, potrivit autorităților sanitare locale.

Cei doi lideri au discutat despre eforturile de securizare a ostaticilor rămași deținuți de Hamas și despre trecerea Israelului la operațiuni mai „țintite” în Gaza, pentru a permite trecerea mai multor ajutoare umanitare, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, după convorbire.

Kirby a negat că discuția a venit ca răspuns la comentariul lui Netanyahu de joi, care a spus că se opune unui stat palestinian care nu garantează securitatea Israelului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.