Război în Ucraina, ziua 691. Înalți diplomați se întâlnesc la Davos pentru...

Război în Ucraina, ziua 691. Înalți diplomați se întâlnesc la Davos pentru a găsi „formula de pace” în Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

Diplomați din aproape toată lumea se întâlnesc la Davos, în Elveția, pentru a discuta despre „formula de pace” în Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care se va adresa Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos în cursul săptămânii, nu a participat la sesiunea de deschidere, care a inclus 81 de participanți din țări și organizații internaționale, potrivit Reuters.

Zelenski a fost reprezentat de șeful său de cabinet, Andriy Yermak, la discuțiile de duminică, la care au participat, printre alții, reprezentantul special al SUA pentru redresarea economică a Ucrainei, Penny Pritzker, și James O’Brien, secretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice.

Pe măsură ce preocupările cresc cu privire la sprijinul SUA pentru războiul din Ucraina în timpul anului electoral, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan și secretarul de stat Antony Blinken au fost invitați să se adreseze forumului, care începe oficial luni seară.

Elveția a declarat că discuțiile au drept scop finalizarea principiilor „pentru o pace durabilă și justă în Ucraina” la nivelul consilierilor de securitate națională.


Principiile ar trebui să formeze baza pentru următoarele etape ale procesului de pace.

Rolul Sudului Global în discuțiile privind formula de pace ale Ucrainei a intrat în centrul atenției la Davos. Multe dintre țările nealiniate din Africa, America Latină, Orientul Mijlociu și Asia care au rămas de partea Ucrainei vor fi reprezentate în stațiunea montană elvețiană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.