Război în Gaza, ziua 101. China propune organizarea unei conferințe internaționale pentru...

Război în Gaza, ziua 101. China propune organizarea unei conferințe internaționale pentru încetarea conflictului din Gaza

0
DISTRIBUIȚI

China solicită organizarea unei conferințe de pace cu participare largă pentru a stopa conflictul din Gaza.

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a cerut o conferință de pace și un calendar pentru implementarea unei soluții cu două state, pe măsură ce conflictul din Gaza a escaladat și Marea Roșie a devenit un nou punct tensionat.

La finalul întâlnirii cu ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukry, de la Cairo, Wang a spus că membrii comunității internaționale ar trebui să „asculte” cu atenție preocupările legitime din Orientul Mijlociu.

„China solicită convocarea unei conferințe internaționale de pace la scară mai largă, mai autorizată și mai eficientă, formularea unui calendar specific și a unei foi de parcurs pentru implementarea „soluției cu două state” și sprijin pentru reluarea discuțiilor dintre israelieni și palestinieni”, a spus Wang, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe a declarat luni că foaia de parcurs trebuie să fie „obligatorie”.

„În ceea ce privește data și locul conferinței, cred că trebuie să fie consultate toate părțile implicate.


China salută, de asemenea, rolul activ al Națiunilor Unite în acest sens”, a spus Mao Ning la o conferință de presă de la Beijing.

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi face un turneu prin Egipt, Tunisia, Togo și Coasta de Fildeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.