Înscrieri pentru cursuri de specializare, calificare și instruire, la CCIAT

Înscrieri pentru cursuri de specializare, calificare și instruire, la CCIAT

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș continuă înscrierile la cursurile de formare profesională de specializare, calificare și instruire pe care le organizează prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională, în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Prin aceste programe, cursanții beneficiază de experiență practică – sesiuni de formare interactive, aplicarea cunoștințelor dobândite în contexte reale, cursuri personalizate – programe adaptate nivelului de experiență și nevoilor specifice,  certificare recunoscută – certificate de calificare recunoscute la nivel național și internațional și mentorat de înaltă calitate – ghidare și susținere din partea experților.

Pentru luna martie, grila de cursuri cuprinde următoarele programe de formare:

– Sesiune de instruire pprivind legislația muncii și REVISAL – 20 de ore, perioada 11-15 martie; un curs general de legislația muncii pentru sectorul public și privat, actualizat cu modificările legislative din momentul desfășurării sesiunii de instruire

– Gestionar depozit – 180 de ore, perioada 11 martie-17 mai; cursul acoperă tematica în domeniul organizării gestiunii stocurilor și a circuitului de documente aferent pentru recepția mărfurilor; manipularea și depozitarea stocurilor, eliberarea stocurilor către clienți, folosind echipamente și aplicații specifice sectorului logistic.


Cu un puternic caracter  practic și aplicativ, cursul se adresează  atât celor ce doresc să fie certificați în recepția, manipularea, depozitarea, livrarea și inventarierea mărfurilor cât și celor care vor să își aprofundeze cunoștințele.

– Inspector în domeniul securității și sănătății în muncă – 80 de ore, perioada 25 martie-12 aprilie; este un curs pus la dispoziția angajatorilor din sectorul public și privat referitor la respectarea Legii nr. 319/2006 prin care aceștia sunt obligați să asigure securitatea și sănătatea lucrătorilor iar ca element de noutate, în abordarea cursului se este prezentată legislația privind utilizarea substanțelor și preparatelor chimice, substanțelor periculoase și obligațiile angajatorilor care le utilizează în activitate.

– Arhivar – 180 de ore, perioada 25 martie-15 mai; cursul este destinat persoanelor care fie ocupă funcția de arhivar sau îndeplinesc atribuții pe linie de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să își actualizeze cunoștintele, fie persoanelor care doresc să își dezvolte competențe în acest sens. Cursul de arhivar este obligatoriu pe piața muncii și conform Art. 31 din Legea Arhivelor Naționale nr.16/1996 fiecare organizație publică sau privată are obligația să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat.

– Curs igienă – 22 martie; cursul se desfășoară în conformitate cu Ordinul nr. 2209/4469/2022 privind aprobarea metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă și H.G.857/2011, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0720.444.120 sau la adresa de e-mail cmates@cciat.ro, unde se pot obține și informații suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.