Război în Ucraina, ziua 717. Atac cu drone la Harkov. Șapte civili,...

Război în Ucraina, ziua 717. Atac cu drone la Harkov. Șapte civili, printre care trei copii, uciși UPDATE Atac rusesc în apropierea graniței dintre Ucraina și România. Avioane F-16, în misiuni de cercetare

0
DISTRIBUIȚI

UPDATE Forțele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail și Reni, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunțat MApN. Avioane F-16 de la Fetești, în misiuni de cercetare. Au fost emise mesaje Ro-Alert.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, forțele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail și Reni, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România. Ministerul Apărării Naționale anunță că a monitorizat situația în zona de frontieră și a activat procedurile de Poliție Aeriană.

MApN a notificat la ora 00:26 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la zonele din județul Tulcea care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situații și ulterior, la ora 00:48 pentru județul Galați. IGSU a emis mesaje RO-Alert pentru aceste două județe, iar starea de pre-alertă aeriană a încetat în jurul orei 02:50.

Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Turce din Baza Aeriană 86 de la Fetești au fost ridicate în jurul orei 1.15 pentru a executa misiuni de cercetare a spațiului aerian național pe timpul acestei situații.

Ulterior, la ora 05:30, ca urmare a reluării atacurilor în zona portului ucrainean Reni, a fost transmisă către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență o nouă notificare pentru județul Galați, fiind transmis un mesaj RO-Alert.

Două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române din Baza Aeriană 86 de la Fetești au fost pregătite pentru executarea unei misiuni de poliție aeriană, însă evoluția situației aeriene nu a necesitat, în acest caz, decolarea lor, susțin reprezentanții Ministerului Apărării.

Starea de pre-alertă aeriană pentru județul Galați a încetat la ora 06:20.

Deși în niciunul dintre cele două valuri de atac asupra porturilor ucrainene, sistemul de supraveghere radar al Armatei României nu a indicat pătrunderi neautorizate în spațiul aerian național și nu au fost raportate, prin mijloacele de supraveghere și observare, posibile căderi accidentale de resturi de drone folosite în aceste atacuri pe teritoriul național, începând cu ora 08:00, echipe ale MApN execută verificări suplimentare în teren, în zona Ceatalchioi, jud.


Tulcea.

„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații”, a transmis ministerul.

Instituția anunță că rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.

Un atac cu drone asupra orașului Harkov, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a ucis șapte civili, scrie Reuters.

Guvernatorul regional Oleh Synehubov a spus, sâmbătă, că forțele rusești au atacat orașul Harkov cu drone Shaded în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Conform acestuia, atacul a ucis șapte civili, inclusiv trei copii.

„În urma loviturilor, șapte persoane au murit, printre care trei copii: unul de șapte ani, unul de patru ani și un bebeluș de aproximativ șase luni”, a transmis guvernatorul pe Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.