Război în Ucraina, ziua 727. Mai multe atacuri aeriene şi terestre, respinse...

Război în Ucraina, ziua 727. Mai multe atacuri aeriene şi terestre, respinse în sud-estul ţării. Ajutor militar din partea Suediei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Ucrainenii susțin că au respins mai multe atacuri aeriene și terestre ale rușilor. Acestea au avut loc în noaptea de luni spre marți la Zaporojia. În zonă, rușii au mobilizat numeroase trupe.

Reprezentanții Forțele armate ale Ucrainei au declarat că au respins atacurile rușilor împotriva regiunii din sud-estul țării. Ei au descris evenimentele din ultimele ore drept o noapte „dificilă”, potrivit CNN.

„Noaptea trecută a fost dificilă. Toate atacurile din sectorul Zaporojia au fost respinse. Rușii au fost distruși. Situația este sub control”, a anunțat marți Comandamentul Operațional Vest al Ucrainei pe Telegram.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat tot marți că au fost atacate peste noapte de două rachete ghidate antiaeriene S-300 sau S-400, o rachetă de avion dirijată și 23 de drone de atac.

Toate dronele au fost doborâte în regiunile Harkov, Poltava, Kirovohrad, Dnipro, Zaporojia, Herson și Nikolaiv.

Pe frontul de sud al Ucrainei, atât surse rusești, cât și ucrainene vorbesc despre o masivă aglomerare rusă în regiunea Zaporojia.


Este locul unde Kievul a încercat să lanseze o contraofensiva vara trecută. Potrivit surselor, rușii au adunat o forță de 50.000 de militari lângă Zaporojia.

Două avioane doborâte

Două avioane de luptă ale armatei ruse au fost doborâte în estul Ucrainei, anunță Forțele Aeriene ucrainene, potrivit CNN.

Ucraina a doborât două avioane de luptă rusești în partea de est a țării, au informat luni reprezentanții Forțelor Aeriene.

Cele două aeronave distruse sunt modele Su-34 și Su-35S, mai susțin ucrainenii. Aceștia nu au furnizat alte detalii.

Anunțul vine după ce trei avioane de luptă rusești, două Su-34 și un Su-35, au fost doborâte pe 17 februarie, așa cum au anunțat atunci Forțele Aeriene ucrainene.

Ajutor militar din Suedia

Ministerul suedez al Apărării a declarat marți că țara nordică va veni în sprijinul Ucrainei cu un ajutor militar în valoare de 682 de milioane de dolari.

Aceasta va fi cea de-a 15-a tranșă de ajutor al Suediei pentru Ucraina și cea mai mare de până acum, notează Reuters.

„Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a declarat ministrul Apărării, Pal Jonson.

Pachetul de sprijin include muniție, nave de asalt, precum și arme subacvatice, cum ar fi mine și drone submarine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.