Victorie la limită pentru Poli Timişoara în ultimul joc de verificare. Paul...

Victorie la limită pentru Poli Timişoara în ultimul joc de verificare. Paul Codrea a testat un junior crescut în Anglia

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Octavian Stăncioiu

Poli Timişoara a disputat azi ultimul amical înaintea reluării Ligii 3. Elevii lui Paul Codrea au trecut la limită, scor 1-0 (1-0), de Crişul Sîntandrei, locul 4 din Seria 10 a Ligii 3, prin golul marcat devreme de Andrei Mura. Cu ocazia acestui joc antrenorul alb-violeţilor, Paul Codrea, a testat un nou tânăr – pe fundaşul Emanuel Sfichi.

Andrei Mura a marcat în minutul 9, reuşită care avea să rămână unică pe „Dan Păltinişanu”, arenă rămasă închisă publicului larg. În prima parte timişorenii şi-au mai trecut în cont o ocazie prin M. Oprea (min. 25). În partea secundă oaspeţii, care s-au întărit cu mulţi jucători de la FC Bihor în iarnă, au avut câteva şanse de a egala. Cu 15 minute înainte de final o reluare cu capul a lovit bara porţii lui Murariu. Integralist între buturi, portarul gazdelor s-a opus trei minute mai târziu la o altă ocazie. Iar în minutul 88 Crişul a lovit din nou bara. Poli şi-a mai creat oportunităţi prin golgheterul Popa şi Istratie.

Alb-violeţii au încheiat jocurile amicale cu un bilanţ pozitiv.


Cinci victorii, două remize şi un eşec, astfel: 3-2 cu Miilenium Giarmata, 6-2 cu Sânnicolau Mare (ambele L4), 0-0 cu Dumbrăviţa (L2), 1-1 cu Viitorul Şimian, 1-3 cu CSU Alba Iulia, 4-3 cu Deva, 2-0 cu Periam şi 1-0 cu Crişul Sîntandrei (toate L3).

Politehnica Timişoara: Murariu (cpt.) – Haloş, A. Vlaicu, R. Ciurel, Pamfile – M. Oprea, Olariu, V. Prună – Mura, D. Popa, Curescu. Au mai intrat: I. L. Rotariu, D. Ciurel, Adamcsik, D. Roșu, Pureca, Bocșan, Istratie, E. Sfichi. Antrenor: Paul Codrea.

Crişul Sîntandrei: Neghes – Hadadea, Oros, Stan, Gondor, I. Ban, Maghiar, Achim (cpt.), Chiş Toie, Balogh, Popescu. Au mai intrat: Anca-Trip – Drăgan, Ntchimda, Turcan, Baciu, Trip, Pop, Hora, Paşca, Prundar, Mailinger şi Tifra. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

În acest joc Paul Codrea l-a testat şi pe Emanuel Sfichi (16 ani), fundaş lateral născut în Anglia, unde a evoluat la Eagles Academy, şi care a fost dorit de Rapid anul trecut, conform sport.ro. El a jucat în prima parte a anului trecut la juniorii lui Nice, în Franţa. Nici astăzi alb-violeţii nu au mizat pe Marincu (accidentat).

În ciuda faptului că a retrogradat sezonul trecut, la întâlnirea cluburilor de Liga 3, organizată de FRF, în mod tradiţional şi anual la Cheile Grădiştei, Politehnica a fost lăudată pentru că a avut în 2023 cea mai bine punctată licenţă între cluburile cu academii.

Pentru Poli urmează restartul, pe teren propriu, cu Gloria LT Cermei în runda a 16-a a Ligii 3, duel programat sâmbătă, 9 martie, de la ora 15, pe arena „Electrica”. Alb-violeţii au 30 de puncte şi sunt pe locul 2, la şapte puncte distanţă de liderul FC Bihor.

UPDATE „Un ultim test destul de bun pentru noi. Sunt mulţumit de băieţi şi de cei din primul 11 şi de cei care au intrat. A fost o perioadă lungă de pregătire care a decurs bine. Intrăm pe linie dreaptă pentru începerea campionatului, sperăm să ne găsească pregătiţi şi sperăm ca toată această pregătire să ne fie de folos în campionat… E un jucător venit din Anglia, interesant. Născut 2007, dar cu calităţi fizice foarte bune. Mie mi-a plăcut, acum rămâne de văzut dacă rămâne sau nu în continuare”, a spus Paul Codrea, tehnicianul alb-violeţilor, după meci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.