Formația Altar aniversează 33 de ani de activitate cu un concert special...

Formația Altar aniversează 33 de ani de activitate cu un concert special la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Formația Altar aniversează 33 de ani de activitate cu un concert special la Timișoara. Fondată in 1991, la Cluj-Napoca, formaţia s-a impus încă de la primele apariţii live ca fiind una dintre cele mai remarcabile trupe rock românești, promotoare a muzicii de atitudine în România, cu un puternic impact social și priză la public datorită concepției muzicale deosebite, a mesajului și a aparițiilor scenice efervescente. În repetate rânduri, Altar a fost desemnată drept cea mai bună trupă rock românească, iar activitatea formației reprezintă probabil cea mai importantă pagină din istoria scenei rock autohtone de după anii ’90. Alături de Compact, Holograf, Iris, Phoenix, Celelalte Cuvinte, Timpuri Noi sau Cargo, Altar este printre puținele formații cu o activitate susținută de peste 33 de ani în prima linie a rock-ului românesc, rămânând în continuare una dintre cele mai apreciate trupe rock din România.

„1992 a însemnat pentru Altar boomul național. Am început în forță cu un show extraordinar la Sala Olimpia din Timișoara, la Stud Fest.


Am mers cu o zi mai repede, era festival de două zile. Cargo, Celelalte Cuvinte, Krypton, multe nume sonore ale momentului. Emoții mari, în ’91 avusesem doar trei concerte. La sfârșitul primei zile, prezentatorul a anunțat trupele de a doua zi, iar când a rostit Altar, sala a explodat și 2000 de oameni au început să ne scandeze numele. Evident, s-a ridicat părul pe noi. În urma participării la Sam Fest ’91, unde am obținut premiul de popularitate, am fost difuzați la TeleTop-ul lui Petre Magdin, iar rockerii au început să vorbească despre noi, se pare că deveniserăm cunoscuți. Așadar, mega-show la Timișoara, publicul nu voia să ne lase să coborâm de pe scenă, a fost grozăvie mare. Un fan a venit la Andy și i-a cerut să-i scrie Altar pe piept. Andy zice «ok, facem, dar n-am cu ce scrie». «Am eu» zice rockeru’ și a scos o șurubelniță! Tipul a insistat, așa că, în cele din urmă, Andy i-a împlinit dorința și l-a inscripționat. «Asta o să rămână pe veci aici!» a zis omul, plecând fericit”, își amintesc membrii trupei ALTAR de primul lor concert din orașul Timișoara.

În deschiderea celor de la ALTAR vor cânta membrii trupei Apocalips. Formația a luat naștere în 1996 iar primul album a apărut în aprilie 2002 sub numele de „Depresie totală”. Următorul disc s-a numit „Gate to Infinity”., iar în 2016, la mijlocul lunii noiembrie, trupa a lansat un DVD aniversar care a marcat împlinirea a 20 de ani de existenţă.

Concertul aniversar Altar din Timișoara va avea loc sâmbătă 20 aprilie de la ora 20 la M2 Event Venue. Astăzi, 19 aprilie, formația va susține un concert în clubul Flex din Arad, unde în deschidere vor cânta membrii formației Scar alcătuite din Dana Borteanu (voce), Andi Jipa (chitară), Adrian Nițulescu (chitară bass) și Sergiu Nădăban (tobe).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.