Nicolae Robu la lansarea candidaturii: „Nu mai vreau să fac politică, ci...

Nicolae Robu la lansarea candidaturii: „Nu mai vreau să fac politică, ci doar administrație pentru orașul pe care-l iubesc”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

În fața unei săli pline, la Iulius Congres Hall, Nicolae Robu a făcut publică platforma cu care își propune să obțină un nou mandat în fruntea Timișoarei. Cu proiecte structurate pe principalii piloni cu care dorește să își realizeze administrarea orașului, fostul primar a precizat că își bazează aceste programe pe finanțări europene, pe cele guvernamentale sau din bugetul orașului și pe fonduri private.

„Programul de guvernare locală competentă și eficientă pentru Timișoara” cu care Robu intră în cursa pentru postul de primar a atras atenția și aplauzele celor prezenți în sală. În viziunea lui Robu, Timișoara trebuie să devină „un loc în care se trăiește bine, în libertate, prosperitate, securitate și calm”. Proiectul său de guvernare locală se referă la îmbunătățirea infrastructurii de circulație, de sprijinirea domeniului sănătății, reducerea unor taxe impuse mediului privat sau cetățenilor de actuala administrație, dar și dezvoltarea infrastructurii sportive și culturale a orașului. Tinerii sunt în prim-planul lui Robu, are în vedere ridicarea sau reabilitarea de creșe și grădinițe, respectiv reluarea construcției a mai multe complexe sportive în cartiere.

Desigur, din prezentarea sau nu au lipsit criticile și analizele realizate la adresa actualului primar și la problemele pe care acesta le-ar fi creat.

Robu și-a făcut intrarea în sală în mod triumfal, avându-i în spate Vasile Blaga, noul președinte al filialei județene, dar și pe Sorin Ionescu, viceprimarul pe care PSD îl dorește pentru Timișoara. Alături au mai fost Alfred Simonis, șeful PSD Timiș și Marilen Pirtea, parlamentar PNL.

„Credeți-mă, mi-e foarte greu să vă vorbesc. Nu știu dacă voi vedeți cum arată această sală. Sunt câteva mii de oameni. Am mii de cursuri susținute, dar emoția de acum depășește tot ce am trăit până acum”, și-a început Robu prezentarea, emoționat aproape până la lacrimi.

Nicolae Robu spune că e un om schimbat, că nu va mai răspunde la provocări, chiar și că a învățat mult din înfrângerea din 2020. A recunoscut că a făcut greșeli, dar niciodată față de oraș.
„Acea înfrângere din 2020 mi-a căzut foarte bine, credeți-mă. A fost un prilej de analiză lucidă a ceea ce am făcut și mi-am identificat multe greșeli. Greșeli de atitudine, față de oraș nu au greșit cu absolut nimic. Am pus viață din viața mea, dar, ca atitudine, când eram provocat greșeam. Nu mai reacționez, nici măcar când nu sunt respectat, atât de mult m-am înțelepțit”, a spus Nicolae Robu.

Robu a cerut celor prezenți să voteze alianța PNL – PSD, dar și să convingă cât mai multă lume să îl voteze. Nu mai vreau să fac politică, ci să fac administrație pentru orașul pe care îl iubesc, a subliniat Robu.

Programul său electoral, viziunea asupra conducerii orașului, una la care a lucrat „toată noaptea, până la ora 4 a dimineții”, e unul complex. Robu vede Timișoara ca un oraș cu o economie bazată pe ramuri cu valoare adăugată ridicată, pe servicii de calitate. Candidatul PNL – PSD și-a ordonat clar, pe puncte, toate necesitățile de dezvoltare ale orașului, vrea noi creșe și grădinițe, dar și reabilitarea celor existente, parcuri noi. Infrastructura de circulație și transport e în prim-planul viziunii sale și în contintuare, aceasta include achiziția în continuare de noi mijloace de transport ecologice.

Robu dorește și revenirea Timpark la sistemul anterior, fără plata parcării rezidențiale și limitarea aplicării taxării până la ora 17.


Desigur, subiectul infrastructurii sportive a orașului e un punct special în strategie, stadionul Lego va trebui terminat într-un an, iar cu sprijin de la București, noul stadion de mari dimensiuni nu a lipsit nici din prezentarea sa. Revin complexele sportive de cartier, ideea stadionului de atletism, dar și un nou complex sportiv care să găzduiască mai multe academii sportive pentru copii și tineri.

Un capitol special este cel al podurilor Timișoarei, unele trebuie să fie reabilitate ieșind din garanție, altele noi trebuie realizate. De asemenea, dorește dublarea podului peste calea ferată spre Săcălaz. Totodată, la capitolul infrastructură propune extinderea la șase benzi pentru Căile Aradului, Torontalului sau Șagului.

Nicolae Robu a lansat și o idee inedită pentru folosirea pasajului subteran închis din fața clădirii Opere: realizarea acolo a unei Case a Muzicii, cu săli de concert și repetiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.