Percheziții în Caraș-Severin și Timiș, pentru destructurarea a două grupări care făceau...

Percheziții în Caraș-Severin și Timiș, pentru destructurarea a două grupări care făceau trafic de droguri (foto)

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori DIICOT Caraș-Severin, au efectuat ieri 23 de percheziții domiciliare, în Caraș-Severin și Timiș, la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri risc și mare risc, efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei şi obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei.

„Din cercetări a reieșit că, începând din 2022 și până în prezent, în municipiul Reșița, ar fi acționat două grupări infracționale, având legături între ele, care inițial ar fi distribuit substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv tinerilor din zonă. Ulterior, persoanele cercetate și-ar fi extins activitatea infracţională prin distribuirea de droguri de mare risc, sub forma a diferite amestecuri cu alte substanțe, cu scopul de a mări efectele produse în urma consumului. În activitatea infracțională de distribuție, ar fi fost atrase persoane cu antecedente penale, drogurile fiind procurate din municipiul Timișoara și distribuite en-detail, unii clienți devenind în timp distribuitori.

Drogurile ar fi fost distribuite la diferite prețuri în funcție de substanța solicitată: 50 de lei pentru o doză de substanțe psihoactive, 150 de lei gramul de droguri sintetice și 450 de lei gramul de cocaină, distribuție care s-ar fi realizat în Reșița și împrejurimi, dar și în Timișoara. De asemenea, membrii grupărilor ar fi profitat de dependența unor „clienți” pe care i-au instigat la comiterea de infracțiuni.

„În urma celor 23 de percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate aproximativ 400 de grame de substanță cu efect psihoactiv, 80 de grame de canabis, cinci grame de cocaină, cinci grame de ciuperci uscate susceptibile de a produce efecte halucinogene, 10 grame de substanță cristalină, sub formă solidă, șase cântare electronice, cinci dispozitive de mărunțire de tip grinder, peste 10.000 de euro și peste 25.000 de lei, telefoane mobile, o armă neletală supusă autorizării, deținută fără drept, peste 150 de grame de bijuterii, precum și alte probe și mijloace materiale de probă”, mai spune comunicatul polițiștilor.

28 de persoane au fost conduse la audieri. Ulterior, procurorii DIICOT Caraș-Severin au dispus reținerea a 11 persoane, pentru 24 de ore, iar față de alte nouă persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Astăzi, 30 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a șapte dintre persoanele reținute, pentru 30 de zile, iar, față de alte patru persoane, procurorii DIICOT Caraș-Severin au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală.


Activitățile au fost realizate cu sprijinul Biroului de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin. Pe parcursul documentării activității infracționale, în cauză, s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Rutier și Poliția Municipiului Reșița din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, ai Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara și al inspectorilor vamali ai Direcției Regionale Vamale Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.