Război în Gaza, ziua 188. Netanyahu spune că Israelul se pregătește pentru...

Război în Gaza, ziua 188. Netanyahu spune că Israelul se pregătește pentru scenarii de război și în alte zone decât Gaza

0
DISTRIBUIȚI

Israelul își continuă războiul în Gaza, dar se pregătește pentru astfel de scenarii și în alte zone, a declarat, joi, premierul Benjamin Netanyahu, pe fondul îngrijorării că Iranul se pregătește să lovească Israelul ca răspuns pentru uciderea unor comandanți militari iranieni de rang înalt.

„Oricine ne face rău, noi îi vom face rău.


Suntem pregătiți să răspundem tuturor nevoilor de securitate ale statului Israel, atât în defensivă, cât și în ofensivă”, a declarat Benjamin Netanyahu, citat de Reuters.

Israelul s-a pregătit pentru posibile represalii ale Teheranului după uciderea unui general și a altor șase ofițeri într-un atac aerian asupra complexului ambasadei iraniene din Damasc, la 1 aprilie. Israelul nu și-a asumat responsabilitatea acestui atac, dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat, miercuri, că „Israelul trebuie să fie pedepsit și va fi”.

Pe de altă parte, cele mai multe trupe israeliene au fost retrase deocamdată din Gaza, în vederea pregătirii unui asalt asupra orașului Rafah, din sudul Fâșiei, unde se adăpostesc peste un milion de palestinieni, dar luptele au continuat în diferite zone ale enclavei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.