Tricou special, de colecție, lansat de suporterii Politehnicii Timişoara. Mesaj vulgar pentru...

Tricou special, de colecție, lansat de suporterii Politehnicii Timişoara. Mesaj vulgar pentru un fost patron, imprimat pe spate

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: druckeria.ro

Suporterii Politehnicii Timişoara, care se ocupă de shop-ul oficial al clubului alb-violet, au lansat în acest sezon o campanie interesantă de readucere la viaţă a tricourilor purtate de favoriţi în anii ’90. În luna aprilie a venit rândul să fie reprezentată o „eră” mai puţin fastă din istoria lui Poli (nu analizăm aici palmarese), cea în care patron era Claudio Zambon.

Numărul ales pe spate e 11, cel al unui fotbalist simpatizat atunci de publicul timişorean în „B” – Alexandru „Sanyi” Kovacs.


Dacă pe faţă la tricoul perioadei 1999-2001 apare un „sponsor” dispărut pus de italian, care azi duce la o publicaţie, pe spate, pe lângă celebra fabrică producătoare de maşini, plasată deasupra numărului (tot conform cu tricoul original), fanii au „strecurat” şi un mesaj în italiană adresat mult hulitului fost patron: „V….o, Claudio!”. Semn că nostalgia vine în continuare şi cu amintiri mai puţin plăcute pentru fanii polişti. Căci după sezonul 2000-01 a urmat o stagiune-calamitate pentru club, care a sfârşit depunctat şi retrogradat, ulterior practic dispărut, căci Zambon a dus numele Poli pe alte meleaguri fără legătură cu Bega.

Tricourile retro din anii ’90 lansate pe shop.sspolitehnica.ro la fiecare început de lună pe parcursul sezonului actual costă 150 de lei bucata, fiind mai accesibile decât cele oficiale din ediţia 2023-24 (de două ori mai scumpe dar care sunt produse de o firmă cunoscută de echipament sportiv). Până acum au mai apărut modele purtate de-a lungul acelei decade de către Titi Varga, Adrian Stoicov, Marcel Băban, Iosif Rotariu, Mugur Guşatu, Cristi Dancia şi inedita bluză de portar a lui Ioan Almăşan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.