Urmărire cu focuri de armă pentru oprirea unui transport ilegal de migranți,...

Urmărire cu focuri de armă pentru oprirea unui transport ilegal de migranți, aproape de Timișoara UPDATE 2 Șoferul, arestat preventiv

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii au tras focuri de armă în aer pentru a-i opri pe migranții care au luat-o la fugă dintr-o mașină pe care au lăsat-o să ruleze în șanț, în zona localității timișene Ghiroda.

Totul a început pe autostradă, unde șoferul care transporta migranții nu a oprit la semnalele polițiștilor. Urmărirea a continuat până în sensul giratoriu de la intrarea în Ghiroda, unde fugarii au lovit două mașini înainte să abandoneze autovehiculul. La fața locului au fost prinse șase persoane, șoferul și cinci migranți, care au fost predați Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE „La data de 6 aprilie 2024, în jurul orei 23:30, în nodul rutier de la km. 503, calea 2, polițiștii Autostrăzii A1 Deva – Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanță de 18 kilometri, între localitățile Giarmata și Remetea Mare, până la intrarea în Timișoara. În timpul urmăririi, au fost executate nouă focuri de avertisment în plan vertical, existând indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni. În sensul giratoriu de la aeroportul din Timișoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara părții carosabile, inițial accidentul soldându-se doar cu pagube materiale. A fost imobilizat și identificat conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetățean cu dublă cetățenie română/moldovenească, și șase persoane de naționalitate străină. Trei dintre persoanele din autoturism au reușit să fugă”, a transmis IPJ Timiș.

Cele șapte persoane – șoferul din Republica Moldova și pasagerii (unul din Egipt, patru din Siria, unul din Yemen) – au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, pentru continuarea cercetărilor.


Polițiștii de Frontieră a constatat că cele șase persoane de origine afro-asiatică sunt intrate legal în România și au drept de ședere legală pe teritoriul țării.

De asemenea, polițiștii de frontiera efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul din Republica Moldova.

„Totodată, una dintre persoanele străine, pe fondul sperieturii, a fost transportată la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiș a întocmit un dosar penal sun aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. S-a constatat ca autoturismul nu deține poliță RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 195/2002R, i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare și s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 180 de zile”, mai spune comunicatul polițiștilor.

UPDATE 2 „În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au constatat faptul că șoferul din Republica Moldova în vârstă de 24 ani are și cetățenia română. Totodată a reieșit faptul că a preluat un grup de migranți dintr-o localitate de lângă Timișoara cu scopul de a-i transporta până într-o locație în apropierea frontierei romano-ungare în vederea trecerii ilegale pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Bărbatul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, care a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590)”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Sursa imagini: Facebook / Info Trafic Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.