Şi-a incendiat maşina plină cu ţigări de contrabandă în faţa vameşilor

Şi-a incendiat maşina plină cu ţigări de contrabandă în faţa vameşilor

1
DISTRIBUIȚI

Un bărbat şi-a dat foc maşinii pentru a nu i se găsi ţigările de contrabandă aflate în interiorul autoturismului. Inspectorii vamali l-au oprit, ieri, în jurul orei 13,40, pe  Drăghici Dragoş, de 35 de ani, din Timişoara, la aproximativ 300 metri de vama Moraviţa. Când i s-a cerut  să deschidă autoturismul pentru control, şoferul a deschis capota, a scos furtunul de alimentare cu carburant şi a incendiat motorul autoturismului. Focul a fost stins de vameşi cu ajutorul unui stingător. fiind stins cu un stingător de către inspectorii vamali. La faţa locului a sosit şi o echipă de poliţişti, Nervozitatea şoferului era explicabilă pentru că în interior au fost găsite 1.330 de pachete de ţigări fără timbru, mărcile Fast, Pall Mall, Monus, Viceroy şi LD. După ce autoturismul a fost tractat cu o platformă la sediul Poliţiei oraşului Deta, au fost descoperite ascunse în portierele faţă şi în bord alte 601 de pachete de ţigări netimbrate. Tutunul de contrabandă în valoare de 21.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, iar şoferul s- ales cu dosar penal pentru contrabandă în formă calificată, evaziune fiscală  şi distrugere.

în jurul orei 13.40, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe D.N.


59 în apropiere de Vama Moraviţa o persoană şi-a incendiat auttourismul.

De urgenţă a fost direcţionată echipa operativă care a efectuat cercetarea la faţa locului constatând că la aproximativ 300 m de Vama Moraviţa,  în apropierea unei staţii de distribuire a carburanţilor, D. G. Dragoş, de 35 de ani, din Timişoara, a   fost oprit pentru control de către inspectorii vamali.

Inspectorii vamali i-au solicitat să deschidă autoturismul pentru efectuarea unnui control însă conducătorul auto a deschis capota motor, a scos furtunul de alimentare cu carburant şi a incendiat motorul autoturismului, fiind stins cu un stingător de către inspectorii vamali.

Procedându-se la verificarea autoturismului s-a constatat că în interior se aflau 1.330 de pachete de ţigări fără timbru, iar ulterior autoturismul a fost tractat cu o platformă la sediul Poliţiei oraşului Deta, unde au fost descoperite ascunse în portierele faţă şi în bord 601 de pachete de ţigări netimbrate.

Întreaga cantitate de ţigarete  în valoare de 21.000 de  lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi predată reprezentanţilor direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara.

Pe numele său  a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă calificată, evaziune fiscală  şi distrugere.

1 COMENTARIU

  1. Asta se intampla pentru ca pe unii-i lasa sa treaca cu mult mai multe tigari, zilnic, iar pe altii, care vin mai rar, nu-i lasa si le confisca tigarile. Vina o poarta ce-i din vama, care-i lasa sa treaca si politia care sta pe drum si se face ca nu vede cand trec cu tigarile, si le confisca doar la unii. Tigari trec zilnic prin vama, in cantitati mult mai mari, si se depoziteaza in case din Moravita dar pe aceia nu-i deranjeaza nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.