Două arte îmbinate în una singură. Cum şi-au manifestat pasiunea iubitorii de...

Două arte îmbinate în una singură. Cum şi-au manifestat pasiunea iubitorii de tango din Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

mono tango 6

Prima zi de primăvară a început la Timișoara într-o atmosferă argentiniană, cu dans, pensule și acuarele.

Iubitorii de artă și tango s-au întâlnit în această dimineață la cafeneaua Klapka din Timișoara pe care au transformat-o într-un atelier de pictură și unde nu au lipsit pașii de dans. Au avut nevoie doar de imaginație pentru a-și crea propriul design pentru pantofi, în cadrul proiectului „Paint your passion”, organizat de Mono Shoes şi Tango Timişoara.

Este primul eveniment de acest fel organizat în România, la atelier participând 15 persoane. „A fost o idee mai veche de-a mea pe care am pus-o acum în practică. Am vrut ca oamenii pentru care lucrăm să beneficieze de o colecție specială creată pentru ei. Era cea mai la îndemână modalitate de implicare a lor”, a spus Dumitru Mihăică, proprietarul Mono Shoes.

Maria Tirtea este cea care a pus bazele Tango Timişoara și consideră că pantofii sunt foarte importanți în acest dans.


Trebuie să fie comozi și spectaculoși. „Un pantof de tango de definește. Trebuie să arate bine, să fie spectaculoși și comozi, pentru că pe ei dansezi toată noaptea. Acesta este un proiect inedit și ce poate fi mai frumos de 1 Martie decât să îți creezi proprii pantofi”, mărturisește Maria Tirtea.

Pe fâșii de piele, participanții au realizat picturi cu nuanțe de dans latin. „Eu mi-am imaginat o plimbare prin pădure, iar în urma unei piruete culorile se îmbină și rezultă ceva abstract. Verde, roșu – totul este legat de mișcare. Pantofii sunt foarte importanți în tango, pentru că inspiră. Cu ajutorul lor poți să observi cum e dansatorul, îndrăzneț, simplist, clasic. Dar cu cât sunt mai uzați, cu atât dansatorul e mai bun”, ne spune Andra, o participantă.

Pentru Ionuț, tangoul nu are vârstă sau aspect fizic. El și-a imaginat un dans în care protagoniștii sunt înalți, slabi, scunzi sau plinuți. „Oricine dansează cu oricine, aici nu e vorba de rețineri. Am folosit roșu și negru pentru că asta simbolizează tangoul – eleganță”, mărturisește acesta.

Oganizatorii promit și un premiu participantului care a realizat cea mai ingenioasă și frumoasă planșă. Artistul sau artista a cărui planșă va fi cea mai apreciată va primi din partea Mono Shoes si Tango Timişoara o pereche de pantofi My Tango Shoes by Mono. „Va fi dificil să alegem, pentru că toate lucrările sunt frumoase”, mai spune Dumitru Mihăică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.