PNL face alianță cu PDL și cu şeful PNȚCD Timișoara. Ce spune...

PNL face alianță cu PDL și cu şeful PNȚCD Timișoara. Ce spune Mihok despre consilierii ţărănişti

0
DISTRIBUIȚI

protocol

Evenimentul politic al săptămânii a luat startul la ora 16, la Primăria Timișoara. Filialele municipale ale PNL, PDL și PNȚCD au semnat un protocol de colaborare politico – administrativă prin care se angajează să acţioneze unitar pentru îndeplinirea deciziilor luate de comun acord. La prezidiu au stat președintele PNL Timișoara, Dan Diaconu, președintele PNȚCD Timișoara, Ciprian Mihok, contestat de șeful pe județ, și Adelina Tîrziu, președintele organizației de femei a PDL, care a ținut locul lui Cornel Sămărtinean, anchetatul penal de DNA, care este plecat la București. Primul a luat cuvântul primarul Nicolae Robu președinte al PNL Timiș. „Dreapta Timișoarei are nevoie de unitate și cetățenii Timișoarei doresc doar lucruri bune. Vreau să vă spun că, după încheierea acestei alianțe, vom colabora și mai bine și vom pune toate forțele în slujba Timișorei”. Robu s-a mutat rapid pe teren dramatic și a atenționat că „va trebui să facem față încercărilor de obstrucționare a proiectelor Timișoarei, pe care PSD deja le-a început”. Dan Diaconu a spus că „este un protocol general, un protocol care pune în centru valorile administrative, un protocol fără anexe de funcții, unde să se spună cine și ce urmează să fie propus”.


Adelina Tîrziu a comentat și ea că „era un pas normal în contextul în care dreapta trebuie să se coalizeze și să formeze o singură forță capabilă să învingă PSD la alegerile prezidențiale”.

Ciprian Mihok a spus că ”doar făcând lucruri împreună putem să aducem bine pe străzile Timișoarei. E un gest mai mult decât firesc, un gest mai mult decât de datorie, un gest pe care îl facem acum pentru a înlătura orice fel de urmă de rele spuse până acum, pentru a închide gura acelor rău voitori care ne-au spus vorbe în gură. Readucem normalitatea în Timișoara”. Legat de consilierii PNȚCD, Mihok nu a putut spune dacă aceștia vor adera la alianță „Nu facem niște calcule de numărătoare. Ei (n.r – Flavius Boncea și Bogdan Herzog) sunt excluși în continuare Nu aș vrea să mă simt egoist, este un gest tripartit. Față de celălalt protocol, care s-a semnat cu o perioadă în urmă, vorbim de un protocol, între partide și nu persoane fizice”.
După finalizarea discursurilor Mihok, Diaconu și Tîrziu au semnat protocolul, supravegheaţi de Nicolae Robu şi anchetatul penal Constantin Ostaficiuc. Concluzia a fost trasă de primarul Timişoarei care a spus că „să ne gândim așa logic, Iuliu Maniu, Ion Rațiu și Corneliu Coposu cu cine ar vrea să se alieze PNȚCD? Cu partidul social-democrat exponent al stângii sau cu partidele de dreapta?”

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.