SCANDALOS Primăria Timişoara pierde milioane de lei din afacerea spaţiilor publicitare prin...

SCANDALOS Primăria Timişoara pierde milioane de lei din afacerea spaţiilor publicitare prin non-combat

0
DISTRIBUIȚI

afisaj traiti bine

Primăria Timișoara continuă să piardă, de bună voie, bani pe bandă rulantă din afacerile cu spațiile de publicitate din municipiu, dovadă fiind constatările din ultimul raport al Curții de Conturi. După ce de-a lungul timpului, au fost aprobate asocieri cu cântec cu firme de outdoor, primăria nu a urmărit să câștige nici măcar cât era prevăzut în contract.  Chiar dacă încă din 2010, Curtea de Conturi a dispus să se ia măsuri ca în proprietatea municipiului Timişoara să intre  150 de refugii pentru transportul în comun dotate cu spaţii publicitare de tip „citylight” şi 55 spaţii publicitare de tip „backlight, conform contractului finalizat, acest lucru nu s-a întâmplat până acum. „La finalizarea contractului s-a constatat faptul că entitatea auditată nu a luat măsurile necesare în vederea preluării acestor bunuri în patrimoniul Municipiului Timișoara și nici nu a solicitat despăgubiri civile pentru folosirea lor continuă, de la finalizarea contractului de asociere nr. 4109/2000 și până în prezent. Deşi prin contract se prevedea faptul că aceste bunuri trec în proprietatea publică a Municipiului Timişoara, în fapt societatea SC News Outdoor Romania SRL îşi desfăşoară și în prezent activitatea tot în aceste spaţii publicitare. Acest aspect este probat de faptul că agentul economic procedează în continuare la declararea și achitarea contravaloriii taxelor pe teren aferente contractului de asociere calculate asupra suprafețelor de teren ocupate în aceleași locații”, se arată în raport. Prejudiciul stabilit este de în acest caz de 645.000 dolari, respectiv 2.139.708 lei.

Chiar dacă în 2009 a fost semnat un nou contract de asociere între News Outdoor România, actuala firmă Getica Ooh SRL, şi Primăria Timişoara în care se prevedea „construirii, amplasării, folosirii, exploatării și întreținerii unui număr de 150 refugii de călători în stațiile de transport în comun și a 55 locații pentru amplasarea de structuri publicitare de tip „backlight” și billboard” acest lucru nu s-a realizat.


După ce s-au făcut adrese către firmă pentru a se prelua spaţiile care ar fi trebui construite, adrese care au rămas în coadă de peşte, în 2011 a fost semnată o anexă care schimbă practic tot contractul. „Prin adresa SC 2011-25569/13.12.2011 transmisă operatorului economic de către Serviciul juridic, semnată de ordonatorul principal de credite, de șeful serviciului juridic, șeful de birou și un consilier juridic cu privire la încheierea unui act adițional la contractul de asociere nr.2/2009, se menționează faptul că se impune încheierea unui act adițional la contractul de asociere sus precizat care vine să modifice substanțial obiectul contractului precum și obligațiile SC  News Outdoor Romania  SRL față de Municipiul Timișoara, în sensul diminuării acestora însușindu-și propunerea operatorului economic. Astfel actul adițional ar anula obligația SC  News Outdoor Romania  SRL de a construi un număr de 150 refugii pentru transportul în comun, altele față de cele 150 refugii menționate de contractul 4109/2000, completat cu actul adițional din 2006, noul act adițional aducând ca și contribuție a SC  News Outdoor Romania  SRL „modernizarea capitală, întreținerea, folosirea și exploatarea celor 100 de refugii pentru transportul în comun edificate potrivit contractului de asociere nr. 4109/24.03.2000 și construirea, amplasarea, întreținerea și exploatarea unui număr de 50 de refugii pentru transportul în comun, în vederea îndeplinirii scopului asocierii”. Aceste modificări aduse contractului de asociere aprobat prin HCL nr. HCL nr. 371/ 27.10.2009 ar fi condus la importante diminuări ale veniturilor realizate din asociere, având în vedere faptul că SC  News Outdoor Romania  SRL se obligă la plata contribuției doar pentru cele 50 refugii prevăzute a se construi în conformiitate cu prevederile actului adițional la contractul de asociere 2/2009, fiind scutită la plată în primii cinci ani de la data încheierii contractului de asociere”, au stabilit cei de la Curtea de Conturi. Prejudiciul a fost stabilit de auditori ca fiind de 1.963.764 lei . Chiar dacă reprezentanţii Primăriei Timişoara au susţinut de ani de zile că vor acţiona în instanţă firma, până acum nu s-a întâmpat acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.