Sute de copii din județul Timiș au început școala cu păduchi sau...

Sute de copii din județul Timiș au început școala cu păduchi sau râie

0
DISTRIBUIȚI

paduchi

Sute de elevi care învață în școlile din județul Timiș au fost depistați cu păduchi, râie, diferite micoze sau roșu în gât. Realitatea îngrijorătoarea a ieșit la iveală după ce doctorii din cabinetele medicale școlare i-au examinat pe copii în primele două săptămâni de la începerea noului an școlar.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, în total au fost examinați aproape 69.000 de elevi care învață în 609 unități de învățământ.


Au fost depistați 1.429 de copii cu roșu în gât, cinci cu râie, 187 cu păduchi și 115 cu diverse micoze.

„DSP Timiș a primit raportul medicilor care au efectuat triajul epidemiologic în unitățile de învățământ din Timiș. Au fost făcute recomandări medicale , respectiv  tratament  adecvat afecțiunilor. Triajul epidemiologic se face după revenirea elevilor din vacanțe și urmărește depistarea oricărei forme de îmbolnăvire, în scopul prevenirii extinderii și agravării, dar urmărește și verificarea igienei personale a fiecărui copil intrat în colectivitate. Pentru cazurile de pediculoză s-a stabilit un re-control”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.