Desfășurare impresionantă de forțe la granița României cu Serbia. Cum se pregătesc...

Desfășurare impresionantă de forțe la granița României cu Serbia. Cum se pregătesc autoritățile române pentru valul de imigranți UPDATE 3 Ce spune primarul din Moravița despre tabăra de la marginea comunei GALERIE FOTO şi VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

tabara lunga 5

Agitație mare, în această dimineață, lângă sectorul Poliției de Frontieră Lunga, în sudul județului Timiș, un punct cunoscut și în trecut pentru faptul că mulți migranți trec pe aici în drumul lor spre Europa.

Zeci de corturi militare, dar și toalete portabile au fost instalate începând de ieri în apropierea graniței, iar sute de oameni, de la jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență până la echipe STS contribuie la încropierea taberei care are menirea de a primi imigranții imediat ce trec frontiera.

Camioanele cu echipamente continuă să sosească.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Conform unui comunicat al MAI, organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România este inclusă în exercițiul început ieri.

Pe lângă tabăra de la Lunga, o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa.


„În aceste tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii. Totodată, forțele Ministerului Afacerilor Interne – polițiști de frontieră, reprezentanți ai structurilor de imigrări, jandarmi, polițiști și pompieri desfășoară şi alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate”, spune comunicatul.

UPDATE 2 MAI a ridicat, pe un câmp de la ieșirea din Moravița spre vamă cea de-a doua tabără. Jandarmii au montat zeci de corturi, fiind în paralel efectuate operațiuni de curățare a câmpului. Lucrările nu sunt atât de avansate ca și cele de la Lunga, unde corturile sunt dotate inclusiv cu paturi.

UPDATE 3 Primarul comunei Moravița, Ion Fiștea, a declarat pentru PRESSALERT.ro „am primit o solicitare din partea MAI de a le pune la dispoziţie un teren pentru efectuarea unui exerciţiu. Le-am dat opt hectare din păşune pe care se instalează corturi. Din câte am înţeles luni sau marţi se va face o simulare pentru a vedea cum se desfăşoară lucrurile în cazul în care vor veni musafiri, migranţi. Comuna, ca şi populaţie, nu este pregătită să primească astfel de musafiri pentru că sunt speriaţi că vor veni valurimari de migraţie. Noi ca administraţie suntem pregătiţi şi discutăm cu cetăţenii pentru a înţelege că, deocamdată, nu se întâmplă nimic şi că tabară de la marginea satului este doar o simulare”.

1 COMENTARIU

  1. Sa va si sa ne informati daca s-a cerut/primit acceptul proprietarilor de terenuri sa se desfasoare acolo tabara de corturi sau proprietatea e un moft cind e vorba de tarani simpli?Cei care au acceptat primirea de refugiati sa-i duca la ei pe domeniu,primul ministru are socru mare proprietar de mosii in Banat,si Dragnea are si el un domeniu remarcabil,nu s-a facut referendum ca sa vada opinia poporului care-i plateste sa ce ?Sa ne aduca distrugatori in tara?Astia daca-s disperati de ce nu vin la vama sa se identifice si sa ceara azil?De ce navalesc pe unde li se pune pata?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.