Nicolae Robu, apărătorul nervos al firmei care i-a cumpărat Mercedes de 74.000...

Nicolae Robu, apărătorul nervos al firmei care i-a cumpărat Mercedes de 74.000 euro. Vezi ce ODĂ şi-a ridicat primarul agitat de scandalul Retim VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert

Discutarea în plenul Consiliului Local Timişoara a proiectului prin care s-a propus de către consilierii PSD înlocuirea din AGA de la Retim a liberalului Vasile Vesa a fost un nou prilej pentru Nicolae Robu de a face scandal pe marginea dezvăluirilor apărute în ultima perioadă legate despre ilegalităţile comise şi folosirea Mercedes-ului de 74.000 de euro. Deşi era o vorba de o decizie a Consiliului Local Timişoara, care are 50% din acţiunile societăţii de salubritate, şi aleşii locali erau cei care trebuiau să decidă cine-i va reprezenta în continuare, Robu a fost vedeta. Vă reamintim că Vesa este cel care în AGA de la Retim a aprobat cumpărarea Mercedes-ului de 74.000 euro şi schimbarea în secret a 50% din acţionariatul societăţii.

„Retim este o societate a municipalității care funcționează legal. Nimeni nu a făcut nimic ilegal în raport cu această societate, iar dacă este ceva ilegal, asta nu stabileşte nici Simonis, nici altcineva, ci doar cel mult, calomniază. Legalitatea o stabilesc instanțele de judecată”, a apărat Robu societatea care i-a dat limuzina şi i-a plătit telefonul mobil luni de zile, dar despre abonament nu a suflat un cuvânt. Primarul le-a mai explicat o dată consilierilor că ” folosește o mașină care conform unui contract aprobat în CLT de către dumneavoastră cei care uitați (…) în regim de comodat, la dispoziția aparatului primăriei inclusiv la dispoziția primarului pentru a fi folosit în scop de deplasări de serviciu, pentru deplasări în țară și în străinătate. Numai în mințile bolnave ale unora se pot folosi  termeni precum primarul se plimbă. O minte sănătoasă  nu face astfel de afirmații. Acum, cine are mintea bolnavă doctorii să aprecieze”.

Ulterior, Nicolae Robu nu a pierdut ocazia să-şi ridice noi osanale, afirmând despre Mercedes-ul de 74.000 euro că „primarul folosește o mașină pentru care bugetul municipiului Timișoara nu a plătit nici un leu, dar bucuros ar folosi orice mașină pusă la dispoziție de municipalitate. (…)eu am alt nivel social decât acești terchea, berchea care vorbesc toată ziua și nu am nevoie de lucruri scumpe. Dacă Robu fi avut nevoie de lux, ar fi avut altă traiectorie în viață. Robu a avut nevoie de performanțe la un alt nivel, la un alt sector și le-a obținut. (…) M-ați calomniat de cel puțin un an de zile dacă nu o dată pe săptămână, de mai multe ori pe săptămână.


Am tăcut până acum față de toți care v-ați constituit într-un grup calomniator. Nu mai vorbiți despre cariera mea. Până una alta nu există în Țara Românească  altcineva ales de patru ori prorector, de două ori rector și o dată președinte de senat, câștigând de câte ori a candidat la aceste înalte funcții, timp de 21 de ani”.

După ce aproape doi ani nu a fost interesat de recuperarea penalităţilor de la Retim pentru nerealizarea staţiei de compostare şi a ignorat toate adresele Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara pe această temă, Robu a anunţat că din milioanele de lei adunate ca penalităţi până acum a recuperat garanţia de 397.000 lei, dar nu a făcut public acest lucru până acum „pentru a nu lăsa impresia că cedez la presiunea unor mafioţi. La mafioţi eu nu cedez niciodată şi voi demasca toate grupurile mafiote care sunt în Timişoara”. Primarul a anunţat că municipalitatea va trebui să se judece cu Retim-ul pentru a recupera restul de bani.

Nicolae Robu a încercat să evite subiectul semnării actului de prelungire a contractului cu Retim fără a avea o hotârâre de consiliu local, deşi era obligat de legislaţia în vigoare, lăsând să se înţeleagă că ar fi făcut o mare favoare pentru că nu a semnat prelungirea până în 2039. „Contractul cu Retim nu va fi prelungit, așa cum scrie în hotărârea 211 din 14.06.2011 până în anul 2039 pentru că stația de compost nu a fost realizată și era condiție obligatorie. În 2018, cel târziu, Retim nu va mai avea contract cu municipiul Timișoara, chiar dacă este o societate a municipalității în proporție de  50%. Regulile sunt reguli. Va fi o licitație”, a afirmat Robu. Acesta a adoptat un ton războinic şi a cerut „anchetă adevărată, conform legii care să-i descopere și să-i pedepsească dacă sunt eventual astfel de vinovați. Există sancțiuni legale pentru faptele lor, suntem într-un stat de drept”.

Unul dintre directorii Retim, Gheorghe Para, a susţinut, ţinându-i isonul lui Robu, că schimbarea a 50% din acţionariat, care s-a făcut fără ştiinţa consiliului local, a fost legală pentru că a existat o decizie judecătorească prin care s-a aprobat divizarea societăţii care reprezintă acţionarul german. Acesta nu a spus că undeva scrie în respectiva decizie că se poate schimba şi actul constitutiv al altei societăţi comerciale, adică Retim Ecologic Service SA. Deşi era vorba despre înlocuirea sa, consilierul Vasile Vesa a scos doar câteva cuvinte, susţinând că şi-a făcut treaba, dar nu a răspuns la niciuna dintre întrebările legate de ilegalităţile de la Retim. Au fost 11 voturi pentru schimbarea lui Vesa şi 10 împotrivă, dar proiectul de modificare a actului constitutiv al Retim a picat pentru că era nevoie de 14 voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.