Castelul Corvinilor, printre cele mai importante atracţii turistice din România. Vezi ce...

Castelul Corvinilor, printre cele mai importante atracţii turistice din România. Vezi ce număr IMENS de turişti i-au trecut pragul în luna august

0
DISTRIBUIȚI
castelul corvinilor
Castelul Corvinilor. Foto: Sorin Tipcu

Tot mai mulţi turişti din ţară, dar şi din străinătate sunt curioşi să descopere unul dintre cele mai spectaculoase obiective din Europa, care pare desprins din poveşti.


Castelul Corvinilor din Hunedoara este luat cu asalt de drumeţi care au dorit să se convingă pe pielea lor că monumentul istoric arată la fel de frumos în realitate ca în fotografii.

Cât costă biletul de intrare la Castelul Corvinilor

Reprezentanţii castelului din Hunedoara spun că, în luna august a acestui an, a fost înregistrat un număr record de vizitatori plătitori de bilet. Şi anume, 73.529 de turişti au trecut pragul Castelului Corvinilor. Aceştia au adus castelului încasări de peste 1,6 milioane lei.

„De la începutul anului și până în prezent, Castelul Corvinilor a primit un total de 223.040 de vizitatori, care au lăsat la casierie peste patru milioane de lei (4.082.134 lei)”, transmit administratorii monumentului istoric din Hunedoara.

Castelul este considerat drept cel mai bine conservat monument medieval din sud-estul Europei. Construcția a fost ridicată de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea. Adulţii care doresc să-l viziteze trebuie să scoată din buzunar 20 lei, iar elevii şi studenţii, cinci lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.