IMPECABIL ”Distrugătoarea” Timișoara Saracens nu a lăsat-o pe Dinamo să marcheze. Declarație...

IMPECABIL ”Distrugătoarea” Timișoara Saracens nu a lăsat-o pe Dinamo să marcheze. Declarație sinceră a tehnicianului ”buldogilor” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1288570179">
saracens dinamo (30)
Timișoara Saracens și-a pus la respect adversarul cu fiecare ocazie

Timișoara Saracens RCM și-a respectat din nou renumele pe teren propriu și a învins-o la scor, și la zero, pe CS Dinamo București. Bănățenii au trecut de ”buldogi” cu 31-0 (17-0) și rămân în coasta liderului Steaua. Astăzi, oaspeții nu au putut puncta nici când au avut doi oameni în plus pe gazonul din Ronaț.

Campionii încep să adune victoriile în noul sezon, în care par din nou favoriți #1 la titlu. Deși au avut cam cinci absențe importante elevii lui Grainger Heikell, chiar și cei noi, fără palmares, au arătat că se pot descurca, cel puțin pe plan intern. După doar un minut Ianuș a culcat balonul la colț pentru primul eseu. În aceeași locație, aparent nervralgică pentru Dinamo, avea să înscrie și tânărul Simionescu. Unghiul nu a fost potrivit pentru Calafeteanu, astfel că scorul a rămas 10-0. Nu același lucru s-a întâmplat cu zece minute înainte de pauză, când Vasile Rus a marcat în zonă centrală și ”Cala” a stabilit scorul primei reprize: 17-0.

La Dinamo în vestiar a fost scandal înainte de mitanul 2. Certurile i-au împins pe ”buldogi”  în jumătatea de teren dinspre oraș, dar timp de 20-25 de minute vizitatorii s-au chinuit în van să spargă barajul lui Pungea și compania. Bucureștenii nu au putut să marcheze azi nici când Saracens RCM a avut doi oameni trimiși destul de ușor de Emanuel Gorodea pe margine. Ba mai mult, când au avut ocazia, timișorenii au sprintat cu succes spre buturile alb-roșii. Jody Rose a ținut să facă spectacol când a punctat pentru 22-0, un plonjon deja ”trademark”. Minutul 70 avea să-l aibă în prim plan pe Conache iar același nouar timișorean, Vali Calafeteanu, a închis tabela. Un 31-0 care nu lasă loc de interpretări ale adversarilor.

Timișoara Saracens încheie turul la Iași peste o săptămână. Până atunci, cu un meci în minus, bănățenii stau în spatele liderului Steaua cu trei puncte mai puține adunate (19).

Timișoara Saracens RCM: Conache, Fercu, Sefanaia, Fonovai, Simionescu, Rose, Calafeteanu, Militaru, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Ianuș, V. Rus (cpt.), Gorcioaia. Au mai intrat: Căpățână, Mariș, Morrison, Calle Rivas, Lemnaru. Antrenor: Grainger Heikell.

Antrenorul lui Dinamo, fairplay

Căpitanul Vasile Rus a sintetizat astfel jocul de azi: ”E o victorie destul de categorică, dar în același timp a fost un joc cu fluctuații. Dacă eram mai atenți mai marcam cel puțin 2-3 eseuri în plus. Singura problemă a fost noi azi. Aceleași greșeli le putem repara în jocurile rămase până la cupele europene. În apărare am făcut lucrurile bune, ne-am ajutat și am arătat că suntem o echipă tare la acest capitol”. El a fost completat de tehnicianul Grainger Heikell, care a remarcat tinerii, mai ales că Marius Simionescu a fost desemnat ”the best”. ”Sunt satisfăcut, nu în întregime, mai sunt greșeli. Jucăm un bun rugby când prindem mingea… A fost un rugby bun contra unui rugby mai puțin bun în partea a doua. Mai avem de lucrat, dar suntem mulțumiți de punct bonus și de victorie. Mai e mult până să fim la capacitate maximă… Jucători tineri s-au descurcat bine și chiar mă bazam pe ei să facă lucruri bune pentru echipă”, a conchis tehnicianul neozeelandez.

De partea cealaltă a vorbit Ștefan Demici, antrenorul lui Dinamo a recunoscut că echipa sa nu își putea propune azi să învingă pe Bega. ”Din punctul meu de vedere e o înfrângere destul de rușinoasă pentru noi. În trecutul apropiat am făcut partide mai bune aici, chiar dacă am pierdut am reușit să plecăm cu punct bonus. Azi nu pot decât să remarc pachetul de înaintare, care în ciuda tinereții și-a făcut datoria… Timișoara are o serie de jucători experimentați și asta a făcut diferența în momentele cheie când am reușit să stăm în terenul lor. Imediat au avut o sclipire și au marcat. E clar că nu am venit aici să câștigăm, nu puteam să ne propunem asta pentru că ne știm adversarii și valoarea, dar am vrut să avem un ritm frumos, de calitate. Nu am reușit decât în anumite face. Am avut opt jucători rămași la București. A existat o răfuială acolo între noi. Cred că și-au schimbat atitudinea, dar nu am reușit să marcăm”, a subliniat Demici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.