Un biciclist, fost membru TNL, este câștigătorul concursului „O săptămână cu primarul”....

Un biciclist, fost membru TNL, este câștigătorul concursului „O săptămână cu primarul”. Vezi cu ce idei l-a impresionat pe Robu

0
DISTRIBUIȚI

Mihai Cojocaru, câştigătorul concursului Timişoara Capitala Tineretului cu premiu o săptămână cu primarul Nicolae Robu

Proiectul Timişoara Capitala Tineretului de România şi-a desemnat câştigătorul celui mai recent concurs lansat. În urmă cu câteva săptămâni, în cadrul proiectului, tinerii erau invitaţi să ia parte la o competiţie inedită: să propună proiecte pe care le-ar implementa ca și primari ai orașului Timișoara. Câștigătorul, Mihai Cojocaru, reșițean, va petrece o săptămână alături de primarul Nicolae Robu, iar ideea care i-a adus marele premiu are legătură cu optimizarea traficului din Timișoara.

„Sunt din Reșița, dar sunt timișorean prin adopție. Primii trei ani de facultate i-am făcut la Timișoara, la Universitatea de Vest, la Facultatea de Științe Politice. Apoi am plecat în Franța, la Nisa, unde am făcut un master în același domeniu, iar apoi m-am întors la Timișoara, unde lucrez în cadrul unei companii olandeze în domeniul serviciilor financiare.


«Timișoara sustenabilă, capitala verde a mobilității din România» este proiectul cu care am câştigat. În calitate de biciclist, frecvent am considerat că există în prezent anumite nevoi care trebuiesc discutate despre ceea ce înseamnă transportul incluziv, sustenabil, curat, însă mă gândesc că trebuie să avem discuția din perspectiva că sănătatea orașului este sănătatea noastră”, a spus tânărul.

Pe scurt, propunerile câştigătorului sunt următoarele: crearea de benzi speciale dedicate transportului în comun, relocarea pistelor de biciclete pe șosea şi implementarea de borne electrice pentru mașinile electrice ale orașului.

Deși este notorietate că bicicliștii din Timișoara sunt într-un perpetuu conflict cu primarul Nicolae Robu din cauza interzicerii circulației prin zona centrală a orașului, Mihai Cojocaru crede că măsura are sens. „Personal cred că, dat fiind că în jurul centrului orașului există benzi special dedicate și ai posibilitatea de a ocoli centrul, măsura nu mă deranjează deloc. Însă din perspectiva bunelor practici, din ceea ce am văzut când am călătorit cu toții nu mai departe de Ungaria, bunele practici arată că în piețele publice transportul cu bicicleta este permis și susținut”, a spus Cojocaru.

Primarul Nicolae Robu a explicat că tânărul nu are stabilite niște sarcini, însă că acesta va participa la ședințe de lucru și chiar la inspecțiile de pe șantiere, având posibilitatea de a veni cu propuneri.

Câștigătorul nu este în prezent membru PNL, însă a făcut parte în trecut din organizația de tineret a partidului.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.