Lună plină de magie pe scenele timișorene. Vezi ce spectacole sunt programate...

Lună plină de magie pe scenele timișorene. Vezi ce spectacole sunt programate în decembrie

0
DISTRIBUIȚI

giselle

Ultima lună a anului va aduce în 2 decembrie pe scena operei timișorene spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, susținut de elevii studioului de dans „Hellena Ganser” din Timișoara, iar în 5 decembrie, Tudor Gheorghe va susține spectacolul „Tot degeaba!”, acompaniat de corul și orchestra operei din Timișoara.

Programul lunii va continua cu operetele “Silvia” de Emerich Kálmán, „Liliacul” de Johann Strauss, opera „Boema” de Giacomo Puccini cântat în limba italiană și supratitrat în limba română, spectacolul de operă pentru copii „Hänsel și Gretel” de Engelbert Humperdinck și spectacolul de balet „Feeria fulgilor de nea”, susținut în 18 decembrie de elevii studioului de dans “Ana Valkay” din Timișoara. În 17 decembrie, opera timișoreană va fi prezentă cu baletul „Paiațe” și opera „Cavalleria rusticana” la opera națională din Belgrad iar în 28 decembrie va găzdui spectacolul de operă „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, susținut de opera națională din Belgrad. Acesta va fi cântat în limba rusă și supratitrat în limba română. Luna se va încheia cu tradiționalul spectacol de operetă „Liliacul” de Johann Strauss, care va avea loc în 31 decembrie, la ora 18.00.

liliacul

Teatrul național timișorean a programat pentru luna decembrie spectacolele „Vorbește cu mine”, trei reprezentații cu piesa „Copii răi/Sales Gosses”, două reprezentații ale spectacolului „Povestea de iarnă” de W. Shakespeare și „Billy mincinosul” în Sala 2 din Parcul Civic. Sala mare a teatrului va găzdui spectacolele „Albă ca Zăpada” și „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu iar în sala studio „Uțu Strugari” vor avea loc câte două reprezentații cu spectacolele „Un Romeo și o Julieta – un scandal urban” după W.


Shakespeare, „Cloaca” și „M-am hotărât să devin prost”.

Pe scena teatrului german va avea loc în 2 decembrie o reprezentație cu spectacolul „Micul prinț” după Antoine de Saint-Exupéry, iar în 6 decembrie, la matineu, două reprezentații ale unui spectacol pentru copii, cu cântec, distracție și voie bună, intitulat „Astăzi vine Moș Nicolae”, de Hans Legenfelder. Tot în luna decembrie vor mai putea fi văzute spectacolele „Fetița din bolul peștelui auriu”, „Biedermann și incendiatorii”, „Deșteptarea primăverii”, premiera „Și cu bebe suntem șapte” după un text al dramaturgului american Paula Vogel care ridiculizează homofobia, și „De fapt e frumos”. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

ultima-mutareSpectacolul „Avalanșa” de Tuncer Cucenoglu, o metaforă a sistemelor totalitare, deschide luna, în 4 decembrie, la teatrul maghiar, iar în 6 și 15 decembrie vor avea loc câte două reprezentații cu spectacolul non-verbal pentru copii „Scufița Roșie”. Tot în decembrie mai pot fi văzute spectacolele „Hair” de Gerome Ragni, un foarte cunoscut musical, „Mai spun atât și plec…”, recenta premieră „Ultima mutare”, un spectacol de Kocsárdi Levente inspirat de operele lui William Saroyan, William Shakespeare, Friedrich Schiller, Eugène Ionesco și Őrkény Istvàn care s-a concretizat într-o comedie absurdă despre condiția actorului și relația sa cu teatrul și cu lumea din afară precum și despre efectele timpului, „Opera cerșetorilor” după John Gay, și serata muzicală cu muzică maghiară „Zi-i”, ultimul spectacol din luna decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.