SCM Politehnica se pregătește de primele amicale fără jucătorii internaționali. Un handbalist...

SCM Politehnica se pregătește de primele amicale fără jucătorii internaționali. Un handbalist al alb-violeților participă la Campionatul Mondial din Franța

0
DISTRIBUIȚI
SCM Politehnica

Tehnicianul Pero Milosevic are un efectiv redus de jucători sub comandă la începutul anului. SCM Politehnica Timișoara a avut nu mai puțin de patru jucători implicați în acțiuni ale reprezentativelor naționale. Unul dintre aceștia va lipsi în continuare, Filip Lazarov fiind selecționat în echipa Macedoniei pentru turneul final al Cupei Mondiale.

”E a cincea zi de pregătire pentru noi. Lipsesc jucătorii de la naționale: Fenici, Ştefan, Lasica (Muntenegru) şi Lazarov (Macedonia). Avem mici probleme. Pejovic și Savic au probleme medicale. E important în această perioadă să ai jucătorii apți ca să faci o pregătire bună, dar ce putem face. Jucăm vineri și sâmbătă cu Oradea. Ne-am antrenat mult… am alternat zilele cu câte două antrenamente cu cele cu câte unul. Mai jucăm duble cu Steaua Roșie și Baia Mare. Sunt meciuri suficiente de pregătire pentru că nu e o pauză lungă. Lasica, Ștefan și Fenici au liber până luni iar Lazarov încă e la lotul Macedoniei pentru Cupa Mondială”, a declarat Pero Milosevic, tehnicianul lui SCM Poli.

Pentru Filip Lazarov luna ianuarie se anunță mai palpitantă decât a colegilor săi. Mâine, Macedonia debutează în grupa A la CM de handbal masculin, la Metz, contra Tunisiei. Lazarov va revenit probabil la finele lunii la Timișoara. Slovenia, Spania, Islanda și Angola sunt celelalte formații din grupa macedonenilor.


În lotul acestora se mai află din Liga Zimbrilor Georgievski (CSM București) și Ojleski (Odorhei).

”Nu putem spune că am picat foarte rău”

Primul joc oficial în noul an pentru Poli va fi la Turda, cu Potaissa, pe 1 februarie, joc ce contează pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României. ”Nu putem spune că am picat foarte rău. Puteam juca cu Dinamo sau CSM în deplasare. Dar la Turda e mereu dificil. Nu am avut noroc pentru că nu jucăm acasă, cu orice echipă avem șanse să batem pe teren propriu. Obiectivul nostru în Cupă, pe lângă jocul bun, e să atingem Final Four-ul”, apreciază Milosevic.

Turda nu e văzută o echipă ”ușoară” deși Poli a învins-o anul trecut în lupta pentru bronzul național. ”Nu știu dacă chiar e un avantaj, e adevărat că pe noi ne ajută pentru că am văzut că se poate. Important e la ora meciului să fim foarte atenți. Să strângem rândurile și să dăm totul pe teren. Echipa care face mai puține greșeli se va califica”, a spus și Andrei Păiuș.

Până atunci handbaliștii alb-violeți se pun la punct fizic, dar și tactic prin ”dublele” programate acasă în perioada următoare. ”Nu-i o perioadă foarte plăcută, dar necesară, sper să trecem cu bine prin ea, să nu ieșim foarte decimați. Avem foarte multe antrenamente grele și meciuri de pregătire. E o perioadă pe care trebuie să o facem și ne va ajuta pe parcursul campionatului … Steaua Roșie e un adversar mare. Sunt jocuri destul de bune, e bine că nu ne deplasăm în condițiile în care ați văzut ce e prin țară. O să fie teste pentru a ne pune la punct. Noi punem accent pe lucrurile pe care trebuie să le rezolvăm”, a adăugat Păiuș.

În primul amical timișorenii ar putea fi lipsiți de o echipă întreagă. Pe lângă Savic și Pejovic (probleme medicale) și cei patru internaționali, Vuk Milosevic a fost ușor lovit la ultimul antrenament. ”Dar e important ca și ceilalți să aibă minute, la fel și pentru ca Ilie Vaidasigan să se obișnuiască la echipă”, a conchis Pero Milosevic.

Primul test e programat vineri, de la ora 17.00, în ”Olimpia”, cu divizionara secundă CSM Oradea. ”Revanșa” are loc în aceeași locație, sâmbătă, de la ora 11.30. Următoarea ”dublă”, cu Steaua Roșie Belgrad, e programată la Timișoara în datele de 20 și 21 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.