O universitate din Timișoara, locul doi pe țară în ceea ce privește...

O universitate din Timișoara, locul doi pe țară în ceea ce privește atragerea fondurilor europene

0
DISTRIBUIȚI

O universitatea din Timișoara a reușit să atragă fonduri uriașe pentru derularea de proiecte europene. Este vorba de Universitatea Politehnica din Timișoara care, prin programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE), a primit peste 74 de milioane de lei.

Astfel, Raportul anual al Societății Academice din România plasează UPT pe locul doi în țară, atât din perspectiva cuantumului fondurilor atrase, cât și din cea a corelăriilor cu creșterea performanței instituționale. În total, fonduri în valoare de aproximativ 284 milioane euro au fost alocate universităților prin POSCCE.

Pe primul loc în topul universităților care au reușit să atragă cele mai multe resurse prin acest program se află Universitatea Politehnica din București – peste 220 de milioane de lei, pe locul trei, sub UPT, se află Universitatea Transilvania din Brașov – 60 de milioane de lei, urmată de Universitatea Tehnică din Iași – peste 58 milioane de lei și de Universitatea de Agronomie din Iași – 52 de milioane de lei.

„După cum v-am obișnuit deja, Universitatea Politehnica Timișoara informează comunitatea doar despre realizări certe, verificabile și vrednice de a fi cunoscute de toți cei care urmăresc parcursul universității noastre.


Pe această cale, doresc să evidențiez faptul că performanța de a obține locul II pe țară este cu atât mai lăudabilă, cu cât numărul cadrelor didactice din UPT este considerabil mai mic decât cel al Politehnicii din București sau decât al altor universități care se laudă cu planurile de viitor, dar nu se regăsesc printre primii finaliști ai exercițiului financiar anterior”, a declarat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Viorel Șerban mai consideră că instituția de învățământ superior pe care o conduce a reușit să obțină locul doi pe țară pentru că “și-a asumat riscuri financiare mult peste media altor universități românești, punând pe primul loc dezvoltarea resursei umane și a infrastructurii universității, beneficii ale programului POSCCE”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.