Polițiști de frontieră atacați cu cuțitul, de traficanți de migranți, în Timiș....

Polițiști de frontieră atacați cu cuțitul, de traficanți de migranți, în Timiș. Au fost trase focuri de armă UPDATE 4 Tânărul afgan care a atacat cu cuțitul doi polițiști de frontieră, arestat preventiv

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Incident violent în noaptea de marți spre miercuri, într-o parcare de pe autostrada A1, în Timiș, în care au fost implicați polițiști de frontieră care pregăteau un flagrant pentru destructurarea unei rețele de trafic de migranți.

Atacul a avut loc în jurul orei 03:40, când polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara executau o acțiune de supraveghere și prindere în flagrant a unor călăuze și a unui grup de migranți, în zona unei parcări de pe autostrada A1, Timișoara – Arad.

În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, una dintre cele trei călăuze a scos un cuțit cu care a rănit doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune.

Oamenii legii au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 13 focuri de armă. Opt migranți și o călăuză au fost retinuți, însă doi dintre traficanții de migranți au reușit să fugă.

Autoritățile au început imediat căutările, folosindu-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă și o autospecială cu termoviziune.

Cei doi polițiști de frontieră răniți au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, din Timișoara, pentru a le fi acordate îngrijiri medicale de specialitate. În prezent, starea lor este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

UPDATE Unul dintre cei doi traficanți de migranți care au fugit de la locul incidentului a fost prins în zona localității Giarmata. Ca și călăuza capturată la locul conflictului de pe autostradă, și acesta este cetățean nepalez.

UPDATE 2 „În urma activităților desfășurate în sistem integrat, au mai fost descoperiți doi cetățeni străini implicați în activitatea de migrație ilegală din cursul nopții. Este vorba despre un bărbat din Afganistan, implicat în activitatea de călăuzire și de o personaă de sex feminin din Guineea, care făcea parte din grupul de migranți care urma să fie îmbarcat într-un mijloc de transport marfă pentru a ieși ilegal din țară.


Referitor la persoanele reținute în cursul nopții, cei opt cetățeni străini sunt din Nepal, Siria și Congo, iar călăuza din Nepal. În ceea ce privește starea celor doi polițiști de frontieră răniți în cadrul acțiunii, menționăm următoarele: unul dintre ei a avut răni superficiale și a fost externat la scurt timp după ce a fost dus la spital, iar cel de-al doilea polițist de frontieră, care a fost rănit în zona unuia dintre picioare, a rămas internat peste noapte, fiind externat în urmă cu puțin timp. Acțiunea de căutare și depistare a persoanelor implicate continuă, în sistem integrat, cu tehnică și personal din cadrul IPJ Timiș, IJJ Timiș și IGaV care oferă sprijin cu o aeronavă din dotare. Polițiști de frontieră din cadrul mai multor structuri de pe raza județului Timiș au fost mobilizați pentru a oferi sprijin colegilor din teren”, a transmis Poliția de Frontieră.

UPDATE 3 Trupele speciale ale Poliţiei Timş i-au capturat pe cei trei cetăţeni afgani care erau principalii suspecţi în cazul înjunghierii celor trei poliţişti de frontieră. Au fost descoperiţi în urma cercetărilor făcute şi găsite într-o casă din zona străzii Brâncoveanu, din Timişoara.

Afganii şi-au schimbat hainele, s-au tuns şi bărbierit, încercând să-şi modifice înfăţişarea şi se pregăteau să fugă. Au fost încătuşaţi şi duşi la audieri la sediu ITPF Timişoara.

UPDATE 4 „În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1 mai, s-a constat faptul că un cetățean român, șofer de taxi, a transportat din municipiul Timișoara, migranții și pe cele trei călăuze afgane, până în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad. Totodată, ieri dimineață, în jurul orei 05:00, același șofer a preluat două dintre călăuze și le-a transportat în municipiul Timișoara. Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz, efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj și trafic de migranți față de un cetățean din Afganistan, în vârstă de 22 de ani, bărbatul care i-a rănit pe cei doi polițiști de frontieră. Totodată, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru alți doi bărbați din Afganistan, în vârstă de 22 și 26 ani și față de un cetățean român, șoferul de taxi, în vârstă de 43 de ani. Toate persoanele au fost prezentate în fața Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile pentru cetățenii din Afganistan, iar pe numele cetățeanului român, în baza materialului probator, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. La finalizarea cercetărilor urmează să fie dispuse măsurile legale în consecință”, a transmis Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.