A fost aprobat regulamentul pentru campania de bugetare participativă din acest an

A fost aprobat regulamentul pentru campania de bugetare participativă din acest an

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara a aprobat regulamentul campaniei „Timișoara decide!” 2024, prin care proiecte propuse de comunitate vor fi finanțate de la bugetul local.

„Locuitorii Timișoarei sunt din nou invitați să participe activ la guvernarea orașului și la stabilirea priorităților pentru cheltuirea unei sume de 4 milioane de lei din bugetul local. Prin depunerea de proiecte, contribuții la propunerile depuse de alte persoane prin întrebări, sugestii, completări și vot, timișorenii au ocazia de a decide cum să fie investiți acești bani în beneficiul comunității.


A treia ediție vine cu o serie de obiective specifice, inclusiv alocarea bugetului total în mod egal pentru cele opt zone definite, cu scopul de a crește distribuția teritorială a proiectelor câștigătoare. De asemenea, se încurajează propunerile de proiecte care vizează creșterea coeziunii sociale și a calității vieții în cartiere, prin inițiative ce privesc spațiile verzi, locurile de joacă, spațiile comune (zone pietonale, piațete, scuaruri), spațiile dedicate sportului și altele”, a transmis Primăria Timișoara.

Calendarul etapelor pentru anul 2024 arată în felul următor:

  • depunerea proiectelor: 10 mai-30 iunie
  • analiza proiectelor: 1 iulie-14 august
  • contestații: 15-22 august
  • vot: 23 august-23 septembrie

Timișorenii sunt încurajați să participe activ la această campanie și să contribuie la modelarea viitorului orașului lor. Mai multe informații și detaliile despre campanie pot fi găsite pe site-ul Primăriei Municipiului Timișoara, la adresa: https://decidem.primariatm.ro/bp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.