Agenda Culturală a Timişoarei, supusă la VOT în plenul CLT pe ordinea...

Agenda Culturală a Timişoarei, supusă la VOT în plenul CLT pe ordinea suplimentară. Cum se împart cele peste 12 milioane de lei

0
DISTRIBUIȚI

Situaţie fără precedent în plenul Consiliului Local Timişoara. Proiectul privind aprobarea Agendei Culturale a Timilşoarei pentru anul 2017 a ajuns pe masa aleşilor locali pe ordinea de zi suplimentară. Consilierul PSD Ioan Ardeal Ieremia, regizor la Teatrul Naţional Timişoara a comentat că nu i se pare normal ca aleşii locali să aibă acces la un document de o asemenea importanţă cu doar trei ore înainte de şedinţa de plen, asta în condiţiile în care în 2021 Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană.

În nota justificativă a proiectului privind Agenda Culturală se arată că prin amânarea votului proiectului Casa de Cultură va intra în imposibilitatea de a organiza evenimente importante şi de tradiţie.


Bugetul total alocat pentru Agenda Culturală este de 12.667.500 de lei.

Evenimentele care se bucură de cele mai consistente finanţări prin agenda care va fi supusă la vot sunt Ziua Naţională a României, Serbările Crăciunului, Revelionul Seniorilor şi Revelionul 2017 care vor costa în total 800.000 de lei. 450.000 de lei vor fi alocaţi pentru Festivalul Rock, iar Revolution va primi 900.000 de lei de la bugetul local. Organizatorii Plai vor primi 400.000 de lei de la bugetul local, iar finanţarea pentru Jazz Tm va fi şi ea una substanţială – 800.000 de lei. De asemenea, Festivalul Artelor Timişorene va primi şi el 500.000 de lei de la bugetul local, aproape la fel de mult ca Timfloralis, care va fi finanţat cu 450.000 de lei.

Vom reveni cu detalii privind discuţiile din timpul plenului.

UPDATE Bugetul pentru agenda culturală a fost votat fără obiecții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.