Brigadă irlandeză pentru încleștarea din Ghencea dintre Steaua și Timișoara Saracens. Chester...

Brigadă irlandeză pentru încleștarea din Ghencea dintre Steaua și Timișoara Saracens. Chester Williams, motivant pentru accederea în finală: ”Presiunea e pe ei”

0
DISTRIBUIȚI
Timișoara Saracens versus Steaua

Timișoara Saracens nu are o misiune ușoară în a-și apăra trofeul suprem din rugby-ul românesc în acest prim sezon toamnă-primăvară. Bănățenii joacă sâmbătă pe terenul Stelei semifinala cu manșă unică din SuperLigă. Faptul că meciul va fi arbitrat de o brigadă străină pare să aducă mai mult optimism în tabăra campioanei. Sosene Anesi și compania se confruntă însă în continuare cu câteva absențe importante.

Timișoara a suferit în sezonul regulat o înfrângere frustrantă pe terenul roș-albaștrilor, un 8-9 conturat la ultima fază. Atuul campioanei, cel puțin moral, față de acel duel pare să fie prezența în staff a sud-africanului Chester Williams. ”E o semifinală și speram să mai jucăm un meci înainte de ea. Era bine dacă jucam cu Iași sau altă echipă pentru a testa jucătorii reveniți din accidentări. Ne-am pregătit bine pentru acest meci. Nu vrem doar să participăm, ci să jucăm și să câștigăm. Steaua e favorită pentru că ne-a bătut în ultimul meci la București. Dar sunt încrezător că de această dată norocul va fi de partea noastră. Ne zbatem cu câteva accidentări, contează mentalul jucătorilor, tehnic și fizic s-au pregătit bine. Rămâne să fie concentrați pentru joc”, a declarat Chester Williams, director sportiv la Timișoara Saracens. .

”A fost greu, două săptămâni intense, dar și palpitante. Steaua nu e ușor de învins, joacă acasă în semifinale. Cu jucătorii noștri de acum cred că e prima dată în deplasare într-o semifinală, dar suntem încrezători.


Din punctul de vedere al jucătorilor e o atmosferă bună. Ei abia așteaptă meciul. Cunoaștem Steaua, dar contează cum vom fi în teren”, a spus Sosene Anesi, antrenorul interimar al bănățenilor.

”Ne aflăm în fața unu imeci foarte important pentru noi. Nu am jucat de foarte mult timp o semifinală în deplasare. E un meci foarte greu la Steaua, ne-au bătut în ultimul meci direct, nu înseamnă că nu putem bate la ei. Mergem să ne calificăm în finală. Avem o atmosferă bună, echipa e foarte concentrată și pregătită pentru această semifianlăă, Mizăm pe grupul bun, întoarcerea lui Chester și cele două săptămâni de pregătire au shimbat foarte mult în mentalitatea și pregătirea jucătorilor”, a subliniat și Vasile Rus, căpitanul trupei de pe Bega. ”Au cel mai bun transformeur în Florin Vliacu, dar avem încredere în Conache. Vom cere transformarea tuturor penalităților care credem noi că se pot transforma. În meciurile cu o singură manșă fiecare punct e important”, a adăugat acesta despre un punct totuși nevralgic al echipei sale în ultimele dueluri de campionat.

Brigadă verde de arbitri

Timișorenii nu vor putea miza pentru acest duel important pe Tangimana Fonovai, Jack Umaga, Gigi Militaru, Dorin Lazăr, Steve Shennan și Jody Rose, cu toții accidentați. În schimb, revine în echipă nou sositul Henry Seniloli. Vicepreședintele Dușan Filipaș a anunțat o veste văzută pozitiv de echipa sa, faptul că brigada de arbitri va fi ”celtică”. Meciul va fi condus de irlandezii John Erskine, Chris Harrington, Rob Watson și Kevin Baggs. ”Presiunea e pe ei. S-a zvonit că Steaua poate să ne bată pe noi și pe Baia Mare. Campionatul e mai puternic față de experiența mea anterioară… E bine că vine un arbitru neutru, care nu cunoaște echipele și astfel va fi o competiție dreaptă”, a conchis Chester Williams.”Noi trebuie să fim însă atenți la disciplină, pentru că am făcut greșeli și în cupele europene. Avem tot respectul pentru brigăzile din țară”, a precizat Anesi.

Partida Steaua București – Timișoara Saracens se dispută sâmbătă, de la ora 16.00 (Digi, Dolce), pe terenul de rugby din Ghencea. Câștigătoarea va înfrunta în ultimul act învingătoarea partidei Baia Mare – CSM Olimpia, în data de 27 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.