Încă un posibil deces din cauza rujeolei în vestul țării. Timișul, tot...

Încă un posibil deces din cauza rujeolei în vestul țării. Timișul, tot pe primul loc pe țară la îmbolnăviri

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Epidemia de rujeolă nu pare să dispară în județele din vestul țării. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile transmite faptul că, astăzi, la nivel național erau înregistrate 30 de decese, iar cel de-al 31-lea este în curs de confirmare în județul Arad.

De asemenea, județul Timiș este în continuare pe primul loc în topul național al cazurilor confirmate de rujeolă, fiind înregistrate 1.167 de îmbolnăviri.


Timișul este urmat de Caraș-Severin – 1.095 și Arad – 965.

“Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 23.06.2017 este 7282, din care 30 de decese (8 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 6 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș-Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Cluj, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui, 1 în jud. Galați, 1 în jud. Mureș și 1 în București). În urma concluziilor investigației epidemiologice, a fost infirmat decesul datorat rujeolei din jud. Caraș-Severin, acesta fiind cauzat de o suprainfecție bacteriană. Decesul raportat de jud. Cluj a fost confirmat cu rujeolă”, se arată în informarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În total, s-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.