Funcționarii din subordinea primarului Robu, SALARII mai MARI. Cum cresc lefurile pe...

Funcționarii din subordinea primarului Robu, SALARII mai MARI. Cum cresc lefurile pe C.D. Loga

0
DISTRIBUIȚI

Zi cu vești bune pentru angajații din administrația publică locală și județeană. Dacă de dimineață Consiliul Județean Timiș a aprobat modificări salariale pentru angajații din administrație, aceeași măsură a fost supusă la vot și în plenul Consiliului Local Timișoara, cu mențiunea că proiectul nu a fost postat pe site-ul municipalității de angajații de pe C.D. Loga. Așa cum se știe, de la 1 iunie, salariul primarului Nicolae Robu va crește până la 13.050 de lei pe lună.

Conform proiectului supus la vot în CL Timișoara, secretarul și administratorul public al Timișoarei vor câștiga de la 1 iulie 11.000 de lei, un director general va încasa lunar 10.000 de lei, iar un director executiv va avea salariu de 9.666 de lei.


Un șef de serviciu va câștiga 8.378 de lei, iar un șef de birou 7.673 de lei. Și consilierii juridici superiori vor câștiga 5.752 de lei, la gradul 2, 5.870 de lei la gradul 3, 5.993 la gradul 4 și 6.113 lei pentru gradul 5.

„Creșterea este în procent mic, circa 5%. Iar cei care aveam salarii mici, creșterea este cu un procent mai mare. Am păstrat ierarhiile de salarizare care au fost stabilite înainte. Până la anul când vom stabili din nou salariile poate generăm și un nivel de indicatori de performanță la nivel individual și vom avea o abordare diferită. Acum nu a fost timp, pentru că de la 1 iulie se aplică salariile în noul sistem și nu aveam cum să le avem într-o formulă foarte elaborată. Era necesară o muncă serioasă de pregătire a unui instrument de ierarhizare. Eu cred că acest instrument de abordare este unul corect pentru că sunt unii angajați cu salarii foarte mici și dacă am fi mers cu majorare în procente a salariilor atunci discrepanțele între salariaț s-ar fi amplificat deși calitatea, cantitatea, răspunderea nu reflectă diferențe atât de mari”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Și consilierii locali beneficiază de venituri mărite, indemnizațiile lor crescând la 10% din indemnizația primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.