Primarul Timişoarei, din nou nervos pe „muşchii” auditorilor de la Curtea de...

Primarul Timişoarei, din nou nervos pe „muşchii” auditorilor de la Curtea de Conturi. Speţa care l-a scos din sărite

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este din nou foc şi pară la adresa Curţii de Conturi din Timiş. Mai multe din controalele efectuate în ultimii ani de instituţie la Primăria Timişoara au relevat nereguli grave. Printre speţele celebre se numără finanţatea ACS Poli şi a echipelor de baschet, handbal şi rugby din Timişoara şi contractele încheiate pentru întreţinerea spaţiilor verzi. Ieri, edilul timişorean a avut din nou o ieşire la adresa auditorilor din Timiş, din cauza unui control care se desfăşoară momentan pe C.D Loga.

„Speţa este una care admit că este discutabilă, dar aparatul de specialitate îşi asumă insistent răspunderea că lucrurile sunt făcute corect aşa cum sunt făcute. Este vorba despre un medic la adresa căruia sunt reclamaţii că nu ar fi îndeplinit condiţiile să ocupe acea funcţie de medic de familie. Povestea e veche, a tot apărut şi prin presă, cred că şi poliţia a cercetat până la un anumit nivel, nu ştiu exact ce se întâmplă, dar eu de îndată ce a apărut acest subiect că a fost la mine în audienţă soţul unei doamne care e deranjată că nu mai e singură pe acolo şi a apărut acest medic în urma unui concurs.


A fost soţul şi de îndată ce am aflat că există o problemă am încercat să o clarific. Eu nu pot să îi dau dispoziţii șefei de la Resurse Umane să considere că o angajare este cum vreau eu corectă sau incorectă. (…) Mi-a spus <>, asta spune, repet, aparatul de specialitate, iar eu nu sunt acolo dictator să impun discreţionar cum să se întâmple un lucru sau altul”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a explicat că medicul cu pricina desfăşoară activitate în zona de medicină şcolară, acolo unde există mai mulţi medici angajaţi şi a cerut ca Procuratura să facă anchete, dacă este nevoie, pentru a stabili dacă ceva este în neregulă. Robu a continuat cu explicaţiile.

„Şi acum vine Curtea de Conturi şi depune această solicitare scrisă: mai întâi mi-a prezentat-o, i-am spus că este un abuz şi că eu nu voi răspunde la aşa ceva pozitiv, ci clar voi răspunde cu acuze de atitudine abuzivă. Nu a lăsat-o imediat, a venit a doua zi cu ea şi a înregistrat-o. Bun, însemnă că lor li se pare că au muşchi aşa de mari şi nu poate nimeni să le spună că au încălcat limitele prerogativelor”, a mai spus primarul. Nervii edilului au fost cauzaţi de faptul că auditorul Curţii de Conturi a cerut dosarele de concurs, lucrările olografe şi cele privind examenele orale ale candidaţilor pentru postul ocupat de medicul cu pricina. Edilul a conchis că nu se poate aşa ceva. „Mă deranjează lucrul în sine. Curtea de Conturi auditează lucrările de concurs? Poate să vadă cel mult dacă cel care a primit salarii are diplomele cerute de lege pentru a ocupa postul respectiv și să vadă dacă a fost la proba scrisă sau la oral”, a adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.