Poliţia Locală, mobilizare ca la război pentru protestul PRESSALERT.ro – filaj cu...

Poliţia Locală, mobilizare ca la război pentru protestul PRESSALERT.ro – filaj cu agenţi în civil şi echipe de intervenţie GALERIE FOTO

14
DISTRIBUIȚI
<


p>protest 5

Poliţia Locală din Timişoara s-a mobilizat ca la război după ce jurnaliştii de la PRESSALERT.ro au anunţat că vor merge, astăzi, să protesteze în faţa primăriei după iniţierea campaniei „Dă-i papucii lui Robu”, în semn de protest faţă de repetatele încălcări ale libertăţii de exprimare. Încă de la ora 12 în spatele clădirii primăriei era parcată una dintre maşinile de intervenţie ale Poliţiei Locale, iar Ioan Hada, şef Serviciu resurse umane, fost poliţist pensionat, se plimba în jurul clădirii pentru a-i descoperi pe „agitatori”. De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale, Daniela Seracin, a filmat toate mişcările jurnaliştilor de la PRESSALERT.ro, care au încercat, de la ora 13. să agaţe perechile de pantofi de un cablu din faţa Primăriei Timişoara.

Lipsa de antrenament la aruncarea pantofilor la înălţime a făcut că minute în şir să ratăm „ţinta”. În ajutorul nostru a venit un „biciclist rău” care a reuşit să salveze situaţia şi să agaţe o pereche de pantofi la înălţime. La acţiune a venit şi jurnalista Ramona Băluţescu înarmată cu un sac cu pantofi şi cărţi susţinând că „regret că nu am reuşit să aduc un papuc pentru fiecare copac tăiat de acest individ. Am adus în schimb cărţile pe care le-am scris până acum şi o pereche de şireturi pentru că nu cred că Robu ajunge el la şireturile mele sau ale altor colegi din presă”.

În scurt timp, Hada însoţit de o echipă de intervenţie a venit în faţa Primăriei Timişoara, agenţii legitimându-i pe toţi jurnaliştii prezenţi, fiind curioşi dacă scriu la PRESSALERT.ro. Poliţiştii locali au susţinut că toţi cei prezenţi riscă să fie amendaţi pentru că suntem  mai mult de trei persoane şi încurajăm acţiuni de tulburare a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au ameninţat că dacă se va stabili că este de curent cablul de care s-a agăţat perechea de pantofi se va da amendă conform hotărârii de consiliu local. După câteva noi tentative ratate de a agăţa pantofii la înălţime, am decis să plecăm spre altă zonă. Imediat, grupul de jurnalişti a fost urmărit de agenţi ai Poliţiei Locale îmbrăcaţi în civil, pe care i-au trădat staţiile de emisie recepţie, agăţate la curea. Campania „Dă-i papucii lui Robu” va continua chiar dacă Poliţia Locală a rămas în dispozitiv în apropierea Primăriei Timişoara.

14 COMENTARII

  1. Dumnezeule, imi amintesc de decembrie 89 cand celalalt Nicolae, impuscat, a dat un ordin asemanator : Nu aveti voie in grupuri de trei persoane sau mai mult.
    Omul asta a luat-o razna rau de tot.

  2. si in dec 89 te puteau „salta” daca erai intr-un grup mai mare de 3 persoane !
    chiar nu s-a schimbat nimic in planul libertatii civice a cetatenilor?
    suntem considrati „potential contravenienti” ?

  3. La cate persoane erau adunate pe acolo asa cum era de asteptat s-a dovedit a fi un fiasco total ! chiar nu este Timisoara un oras al pantofilor spanzurati si nici nu cadreaza cu viitorul statut Timisoara Capitala Culturala Europeana .

  4. Bravo jurnaliștilor! În ce privește teribilele acțiuni ale prostiei locale aservite primarului …. Sunt de un penibil ieșit din comun. Oricum asta este peste celelalte acțiuni de prindere a băbuțelor vânzătoare de pătrunjel foarte periculoase dealtfel,a oamenilor străzii dar mai ales de pază panseluțelor… Pentru toate aceste activități au primit cadou o normă de hrană la care nu au dreptul . Acum cu adunarea asta poate stăpânul le mai arunca ceva milogilor locali!!!

  5. Haaa…acum comunitarii copiaza tibuta jandarmilor?Doamne chiar nu realizeaza ce jalnici sunt?
    Bota de ce nu ii intrebi care e legea lor care se refera la echipament?Ia studiaza tu L155/2010 si HG 1332 care le reglementeaza tinuta.Si sa vezi ce surprize vei avea…

  6. TIMISORENI ATI FOST PRIMI IN REVOLUTIE IAR ROBU VA CALIFICA ULTIMI OAMENI.DACA MERG PE STRADA EU SOTUL SI INCA 4 COPII SUNTEM PERICULOSI
    RUSINE DOMNILOR DIN TIMISOARA ,PINA UNDE VRETI SA MERGETI

  7. Scribi penibili! Domnilor si doamnelor scribi de la pressalert, presa inseamna altceva: sa fi obiectiv, echidistant sa transmiti informatii reale et.. Ar fi interesant sa puneti si +surile si -surile cand vorbiti de o administratie, o persoana sau o actiune. Se observa de departe ca tot ce publicati este tendentios la adresa primarului si a institutiei pe care o conduce. Ca om nu il cunosc si nici nu ma intereseaza ce fire este, dar vad ca lucrurile se misca in urma lui, si atat conteaza pentru mine. Dar sa critici si sa comentezi negativ orice actiune si realizare chir daca esti constient ca este benefica pentru oras, chiar este prea mult. Cand vad asemenea specimene imi este rusine ca am terminat facultatea de jurnalism.

  8. Daca jurnalism se cheama etichetarea unui om cu calificativul PENIBIL netinand cont de varsta sau functie publica atunci ar trebui sa mergeti la emisiuni gen Wow Biz, Show pacatos, Leo de la Strehaia, etc. Intamplator am urmarit conferinta de presa si comporamentul vostru are ca scopuri doar denigrarea cu orice pret si scandalul . Urmariti-va interventiile de cinci ori si cautati in ele doza de OBIECTIVISM pe care un jurnalist trebuie sa-l aiba. Comportamentul domnisoarelor jurnaliste este mai degraba al unor ȚAȚE (din piata sau de Dorobanti) si nu mai exista nici macar BUN SIMT, cum sa mai pretindem atunci deontologie profesionala. Nu uitati ca sunteti formatori de opinie!!!
    Adrian

  9. COJANE sa-i trimiti la noi sa le dam lectii de FILAJ (GEANA) .DAR cit sunt de slabi pregatiti precum spunea DL ROBU cheltuim banii degeaba cu ei. Osa propunem in parlament sa va desfintam pentru ca nu produceti nimic ci doar consumati. DOREL vezi ca la DNA TIMIS s-a schimbat SEFUL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.