Blestemată în deplasare: ACS Poli IROSEŞTE două puncte în prelungiri la Chiajna....

Blestemată în deplasare: ACS Poli IROSEŞTE două puncte în prelungiri la Chiajna. Incident periculos în finalul primei reprize

0
DISTRIBUIȚI

acs poli tg  (9)

Nici în ”ceasul al 13-lea” ACS Poli nu a reușit să revină cu toate punctele dintr-o deplasare în acest sezon de Liga I. Timișorenii au condus cu 1-0 și 2-1 pe terenul Concordiei Chiajna, dar au fost egalați în prelungiri după un joc modest al gazdelor.

Concordia a început mai avântat meciul, dar prima mare ocazie a fost a timișorenilor. Elek e lansat de Llorente singur cu portarul, dar Matache respinge cu piciorul mingea trimisă de atacantul lui ACS Poli. Peste 11 minute, gazdele, care au avut în continuare posesie superioară, au fost aproape de gol. Dina lasă o centrare pentru Cristescu, dar reluarea mijlocașului Chiajnei e pe direcția lui Kirschstein.

Deși se plimba în ultimele minute pe gazon din cauza unei accidentări. Zicu rămâne în minutul 27 la minge undeva în zona cercului de la centrul terenului. Îi trimite simplu lui Hernandez, care îi pasează pe culoar aceluiași Robert Elek. De această dată golgheterul din startul sezonului pentru bănățeni alege inspirat, driblează prin dreapta lui Matache și trimite în plasă din unghi pentru 0-1. Peste alte șapte minute putea fi 2-0 pentru ACS Poli, dar lovitura de cap a lui Belu în urma cornerului executat de Curtean e respinsă cu greutate de goalkeeperul Concordiei.

”Sintetic” de coşmar

”Sinteticul” de la Chiajna a mai făcut o victimă în rândul ”violeților”, Cânu s-a accidentat și el în minutul 39. Peste un minut Elek are o nouă șansă mare, dar trage alături din poziție bună.


Cel mai grav s-a rănit însă în prima parte fundașul ilfovenilor Iulian Mamele. Acesta a fost lovit, aparent involuntar, cu cotul de către Sarmov, la o minge trimisă în fața careului mic al gazdelor. Meciul a fost înrerupt peste cinci minute pentru ca Mamele să primească îngrijiri medicale. Până la urmă el a fost transportat la spital, semnele fiind îngrijorătoare. Repriza a ajuns astfel în minutul al șaptea suplimentar, unul încheiat cu o fază suspectă. Mingea cade pe brațul lui Scutaru în propriul careu, dar timișorenii scapă acum fără a fi pedepsiți.

Repriza a doua nu începe prea grozav pentru trupa lui Florin Marin. În minutul 55 Bucurică centrează, Dina lasă mingea să treacă și la colțul lung nou intratul Răducanu înscrie golul de 1-1 după un duel cu Dan Popescu. Concordia nu s-a bucurat însă decât vreo două minute de restabilirea egalității. În minutul 56 același Javi Hernandez centrează dintr-o lovitură liberă și Luchin deturnează cu piciorul balonul în poartă pentru 1-2. Chiajna a revenit în atac mai puțin convingătoare, cu șuturi slabe de la distanță. Jocul fragmentat i-a convenit mai mult formației oaspete. În minutul 80 Bărboianu încearcă să lovească tot din afara careului. Mingea e scăpată în față de Kirschstein dar tot el reține. Au mai fost emoții și peste două minute, când Pena a fost blocat în extremis în careu. Când se părea că ACS Poli va obține, în fine, primul succes extern, vine faza din minutul 90+1. Pena reia cu capul o centrare în careu, mingea sare din bară în fața liniei porții, de unde Valentin Lazăr îndeplinește o formalitate.

Un nou egal frustrant afară pentru elevii lui Florin Marin. Al nouălea la ”colecție” per total și ACS Poli păstează doar patru puncte avans față de ilfovenii aflați pe 12 cu 17 de puncte.

Concordia: Matache – Bărboianu, Mamele (45’+5 Sârghi), Tincu, Bucurică – Giurgiu – Serediuc (46′ Răducanu), Cristescu, Purece (cpt.), Lazăr – Dina (61′ Pena). Pe bancă: Iacob – Constantinescu, Pană, Țîră. Antrenor: Adrian Falub.

ACS Poli: Kirschstein – Belu, Luchin (cpt.), Cânu (39′ Scutaru), D. Popescu – Hernandez (90’+2 Melinte), Sarmov, Llorente, Curtean – Elek, Zicu (29′ Croitoru). Pe bancă: Smaranda – Rufino, Bărbuț, Ov. Popescu. Antrenor: Florin Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.