EXCLUSIV Onorariile avocaţiale, ultima pârghie a mafiei imobiliare de a-şi nenoroci victimele

EXCLUSIV Onorariile avocaţiale, ultima pârghie a mafiei imobiliare de a-şi nenoroci victimele

2
DISTRIBUIȚI

Mafia imobiliară şi-a dovedit încă o dată imaginaţia în a găsi metode prin care să pună mâna pe imobilele unor persoane bătrâne sau asigurare casaneajutorate. Ultima metodă patentată – onorariul de avocat. O familie din Lugoj a fost pe punctul de a rămâne fără casă, după ce a intrat în vizorul reţelei care a perfecţionat maşinaţiunea. „Am avut un chiriaş care l-a un moment dat s-a împrietenit cu fiica mea. A venit la noi şi ne-a spus că vrea să o ia de nevasta. Într-o zi ne-a adus o hârtie că sora lui din Anglia are contul blocat şi trebuie să o ajute. Am făcut un act fictiv că am împrumutat de la el 10.000 de euro, el spunându-ne că aşa o ajută să rezolve problema.


Am plecat în Spania la lucru şi ne-am trezit cu proces. Ne-a dat în judecată că nu i-am dat înapoi banii pe care nu i-am luat de fapt niciodată de la el. Avocatul lui a tot pus hârtii cu onorarii de o sută de milioane de lei”, a povestit una dintre victime. Avocatul a umflat onorariile, ajungându-se la peste 8.000 de euro. Rămâne un mister cum clientul a plătit avocatului său aceste sume în condiţiile în care nu are venituri, trăind de pe o zi pe alta.  Prin sentinţa pronunţată de judecători s-a dispus achitarea cheltuielilor, familia „ţintă” fiind obligată să scoată bani. Cum oamenii nu aveau aceşti bani, avocatul a cerut executorului judecătoresc să vândă casa, fiind demarate procedurile de executare silită. Aici, avocatul şi-a pus din nou un onorariu de o sută de milioane de lei, în condiţiile în care executorul judecătoresc a avut un onorariu de doar câteva milioane de lei. Fără să fi luat vreun leu împrumut, familia de bătrâni s-a trezit că rămâne fără agoniseala de o viaţă doar prin acest joc penal al hârtiilor.
Anchetatorii investighează mai multe cazuri în care s-a procedat în acest fel, fiind suspectaţi de implicare cel puţin un avocat şi un executor judecătoresc

2 COMENTARII

  1. De aceea ne merge asa de bine! Nu mai are cine sa ne apere drepturile in tara asta..de fapt care drepturi?! Cum ne furam noi..nu ne fura nimeni!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.