Zece poliţişti şi o angajată de la Drumuri Naţionale, „umflaţi” pentru şpagă...

Zece poliţişti şi o angajată de la Drumuri Naţionale, „umflaţi” pentru şpagă primită de la agenţi sub acoperire

0
DISTRIBUIȚI

Direcţia Generală Anticorupţie a rărit, din nou, rândurile poliţiştilor arădeni, după ce astăzi 10 agenţi au fost chemaţi la audieri 42-17177493într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Investigaţia celor de la Anticorupţie a pornit, în luna mai,  de la informaţii potrivit cărora poliţiştii care acţionează pe Valea Mureşului, pe şoseaua care leagă Arad de Deva, s-au transformat în dijmuitori ai şoferilor. În ultimele luni, a fost declanşată o amplă operaţiune la care au participat şi cei de la Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă  şi  Serviciul Român de Informaţii.


Au fost adunate probe din care a reieşit că poliţiştii au cerut şi primit mită, printre „clienţi” aflându-se şi agenţi sub acoperire. Printre suspecţi sunt trei agenţi de la Serviciul Poliţiei Rutiere, compartimentul Drumuri Naţionale, dar şi de la Poliţia oraşului Lipova şi posturile din Vladimirescu, Petriş şi Bârzava. De asemenea, este anchetată şi o angajată a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. H. Geanina era una din angajatele cu state vechi şi făcea parte din echipajele mobile care cântăresc TIR-urile aflate în tranzit. La această oră cei 11 sunt, în continuare, audiaţi de procurori.

UPDATE 1 Suspecţii au fost reţinuţi pe 24 de ore, urmând ca, astăzi, să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorilor de la Tribunalul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.