Disperat că are un proces de şapte ani, a vrut să-şi dea...

Disperat că are un proces de şapte ani, a vrut să-şi dea foc în sala de judecată UPDATE 1 Poziţia Primăriei Timişoara

4
DISTRIBUIȚI

Un bărbat în vârstă de 44 de ani a vrut, în urmă cu câteva minute, să-şi dea foc în sala 165 a Tribunalului Timiş, dar a fost imobilizatprotest incendiere 1 pînainte de a-şi duce până la capăt gestul. ” În timpul şedinţei de judecată, un domn din sală m-a ameninţat că este un protest prin incendiere. Avea un tricolor care impregnat cu o substanţă inflamabilă. Am văzut că din saă cineva s-a pus să filmeze”, a povestit judecătoarea care prezida şedinţa. Protestatarul nu şi-a putut duce gestul până la capăt pentru că a fost imobilizat de cei aflaţi în sală. La această oră, jandarmii verifică identitatea bărbatului. Din primele informaţii cel care a încercat să-şi dea foc  este Stelian Alexandronu, în vârstă de 44 ani, care se judecă din 2004 pentru un imobil de pe strada Gării din Timişoara. Bărbatul a fugit în Austria din 1987 şi locuieşte şi acum acolo, unde lucrează ca taximetrist, având cetăţenie austriacă.

„Am vrut să protestez împotriva mafiei din Primăria Timişoara, a lui Miuţ, a viceprimarului Orza şi a primarului Ciuhandu. În 2004 am cumpărat un imobil liber de sarcini în cartea funciară. Clădirea este folosită abuziv de primărie care a băgat tot felul de chiriaşi. Vor efectiv să naţionalizete acest imobil. Nu mai pot. Fac orice ca să tragă de timp. Se amână la infinit fără ca maăcar să aducă vreun act prin care să dovedească faptul că sunt proprietari. Asta am cerut”, a explicat Stelian Alexandronu. Acesta s-a ars puţin la mână, iar tricolorul a fost doar „ciupit” de flacăra brichetei pentru că a fost imobilizat. Bărbatul a recunoscut că şi-a premeditat gestul şi a anunţat că „în maxim o lună îmi voi da foc cu acest tricolor la Bruxelles, în faţa sediului Uniunii Europene”. Protestatarul a primit o amendă de 300 lei de la Jandarmerie pe care a anunţat că o va plăti pentru că ” oamenii nu şi-au făcut decât datoria”.

UPDATE 1 Primăria Timişoara a venit cu precizări legate de imobilul de pe strada Gării –  „Domnul Stelian Alexandroniu nu are nici o relaţie contractuală cu Primăria Municipiului Timişoara, domnia sa cumpărând un imobil de la S.C.


Metropol S.A. Conform deciziei 503/A/29.05.2009 a Tribunalului Timiş, din considerente legate de situaţia juridică a imobilului, respectiv preluarea sa prin naţionalizare şi închirierea către persoane fizice, decurge concluzia că imobilul din str. Gării nr. 6 nu este cel care a devenit proprietatea S.C. Metropol S.A.  şi care a fost înstrăinat către Stelian Alexandroniu. Mai mult decât atât, dl Alexandroniu a cumpărat un imobil reprezentând hale de producţie. Imobilul la care face referire acum domnia sa a avut dintotdeauna destinaţia de locuinţe şi a fost ocupat de la naţionalizarea sa de persoane fizice în baza unor contracte cu Statul Român. Precizăm faptul că imobilele situate în Timişoara pe strada Gării au fost renumerotate în cărţile funciare aferente fără acordul Primăriei Municipiului Timişoara, contractele de vânzare-cumpărare încheindu-se conform înscrisurilor greşite din Cartea Funciară. S.C. Metropol S.A. s-a intabulat în Cartea Funciară asupra imobilului din str. Gării nr. 5 (modificat fără acordul Primăriei prin suprascriere în str. Gării nr. 6 şi revenit în prezent la nr. 5) pe care ulterior l-a vândut ca fiind situat pe str. Gării nr. 6. Primăria Municipiului Timişoara a deschis acţiune în instanţă pentru  rectificarea cărţilor funciare respective, domnul Stelian Alexandroniu fiind înştiinţat că va fi informat după clarificarea intabulării S.C. Metropol S.A. şi finalizarea acţiunii în instanţă. De asemenea, domnul Stelian Alexandroniu a fost informat asupra tuturor aspectelor precizate mai sus şi rugat să ia legătura cu S.C. Metropol S.A., unitatea de la care a cumpărat imobilul, pentru a obţine precizări vizavi de care este, de fapt, imobilul în care S.C. Metropol S.A. a avut atelierele de producţie şi care a fost cumpărat de domnia sa”.

4 COMENTARII

  1. Bai, conashule iu ar za probleom on da hed. De ce sa-ti dai tu foc. Mai bine da-le foc la aia care ti-au cauzat problemele. Dupa ce lichidezi vreun procuror ariel sau vreun judecator vanish, o sa vezi ce repede repejor o sa ti se dea dreptate. Râmele din Palatul Dicasterial o sa tremure dup’aia mai dihai ca unu’ apucat de Parkinson. Asta’i tara in care zicala: Am avut noroc si am castigat procesul, desi am avut dreptate. se adevereste la fiecare judecata.
    Este pacat de la Dumnezeu sa’ti iei viata. Si in plus, daca lichidam judecatorii corupti cine o sa ne mai condamne. Simplu ca buna ziua.

  2. Imi pare rau ca s-a intamplat asa ceva la judecatoarea Dobrin. Ea saraca nu avea nici o vina. A fost primul termen de judecata la aceasta judecatoare si toate cauzele s-au repartizat pe alte complete. Poate ea nu merita asa ceva.Ca exista judecatori care tergiverseaza cauze sau judecatori de rea credinta nu neg Exista dar in situatia de fata cred ca nu se impunea un asemenea gest in sala de judecata.

  3. Shi asta (judecatoarea Dobrin) o fost avansata la Trebunal dupa ce o avut plangere penala pentru neglijentza in serviciu. Asa avanseaza ashtia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.