Ale noastre cretine vremuri

Ale noastre cretine vremuri

12
DISTRIBUIȚI

Trăim vremuri cretine. În care militarii care au stat o viaţă în slujba ţării au ajuns să fie trataţi de guvern ca nişte boschetari. În care li fpeoplese iau drepturile dintr-o semnătură fără nici un fel de respect faţă de lege sau de morală. În care tupeul de cocalar înlocuieşte demnitatea uniformei militare.


În care unui general i se spune ca argument suprem că unul care a dat cu sapa la CAP are o pensie mai mică şi n-a murit. În care nu poţi să dai bani la sănătate pentru că sistemul informatic de 15 milioane de euro crapă la nici trei săptămâni de când e pus în funcţiune. În care puterea fură de rupe în timp ce răcneşte că trebuie să taie din pensiile amărăştenilor. În care meseria de jurnalist s-a transformat, pentru prea mulţi, doar în una de copiator. În care aroganţa celui preaştiutor în arta ciorditului de informaţii depăşeşte pe cea a ziaristului care-şi mănâncă timpul pe teren. În care a cita sursa unei informaţii este mai  greu decât a merge prin deşert fără apă. În care frustraţii îşi fac un nume tocmai pe munca celor pe care-i acuză de toate aberaţiile pământului. Rămâne o singură întrebare – până când?

12 COMENTARII

  1. La faza cu militarii pensionari… ma dezamagesti… Corect mi se pare sa primeasca fiecare pensie dupa cat a contribuit la fondul respectiv! Si pentru a nu muri nimeni de foame, se poate acorda o pensie minima! Dar sa se faca atata caz pe reducerea pensiilor militarilor, aviatorilor cred ca e o mare prostie. Domnule Bota nu ati auyit de principiul solidaritatii???

  2. @PACK Nu este vina militarilor care acum sunt pensionari ca acelasi stat roman care acum le taie pensiile nu s-a gandit atunci la aceste lucruri. Ca sa nu mai vorbim ca pensia ca si solda de grad sunt proprietate a detinatorilor si nu pot fi luate dupa bunul plac al unuia care este la putere, iar o lege nu poate avea efect retroactiv. Din aceasta cauza se face atat caz. Si inca un argument in plus – in toate democratiile, militarii se bucura de aceste drepturi si sunt respectati de societate.Plus ca exista o casa de asigurari a militarilor diferita.

  3. Domnule Bota dv faceti gura pentru ca aparati interesele tatalui dv Nu este d econdamnat
    Efectul retroactiv al reducerilor din pensii ar fi fost daca se pretindeau diferentele pe ultimii trei ani In situatia de fata pensiile se reduc de acum incolo.Deci nu se poate spune ca retroactiveaza noua lege

  4. @Anonim Curajos in a semna anonim.:) Da, tatal meu a fost militar de cariera si sunt mandru de lucrul acesta. Nu este vorba de situatia tatalui meu, ci a tuturor militarilor si de incalcarea unor principii.E drept ca in ziua de astazi principiile nu mai au aproape nici o valoare in Romania zilelor noastre. Cum sa nu aiba efecte retraoactive aceasta lege cand o pensie stabilita acum cativa ani este acum recalculata dupa o noua grila stabilita acum?

  5. @pack si anonim
    Da’de ce nu cititi tot articolul. Despre furturile celor de la putere nu aveti nimic de zis? Brendu’, Pitzyponcu’ Gastric, dictachioru’, coana Joitzyca nu sunt vizibili.
    Astazi, pentru ca ei sa fure, se reduc pensiile militarilor, maine se vor reduce pensiile magistratilor, poimaine se vor reduce si restu’ de pensii.
    Io va urez tuturor care mai sustineti guvernul lu’ Bo(c)uletz sa va bucurati de o pensie cat mai mica. Doar il vreti si il sustineti. Atunci si suportati.

  6. Cand pensia a crescut fata de cea recalculata in urma cu ceva vreme nu retin ca cineva sa se fi sesizat ca nu este corect sa se modifice o pensie celculata deja! Nu am nimic nici cu militarii nici cu alte categorii. Parintii si bunicii mei sunt pensionari si pierd ceva bani. Asa cum s-a acceptat modificarea prin cresterea pensiilor, e normal sa se accepte si scaderea lor daca conditiile din tara (vedeti bine ca nu e greu doar la noi) o cer. Orice familie cheltuie ceva mai mult cand isi permite si strange cureaua cand nu-si mai permite cheltuielile …e greu de inteles ca dupa acelasi principiu trebuie sa functioneze si un stat?

  7. @vulturash
    A cere ca sa fie aplicata legea si un principiu de drept inseamna pentru tine sa fiu rosu’, aunci inseamna ca tu ai mensa in fiecare zi (asta desi, mensual inseamna lunar).
    In alta ordine de idei, umbla o vorba care spunea cam asa:
    Cand Hitler a inceput sa bata si sa aresteze socialisti eu nu am zis nimic, pentru ca nu eram socialist.
    Cand Hitler a inceput sa bata si sa aresteze crestin democrati eu nu am zis nimic, pentru ca nu eram crestin democrat.
    Cand Hitler a inceput sa bata si sa aresteze tigani eu nu am zis nimic, pentru ca nu eram tigan.
    Cand Hitler a inceput sa bata si aresteze evrei eu nu am zis nimic, pentru ca nu eram evreu.
    Cand Hitler a venit sa ma aresteze pe mine am strigat dupa ajutor, dar nu mai era nimeni care sa ma auda si sa ma ajute.
    Cam asta se intampla in Romania. Intai „salariile nesimtite” ale functionarilor publici – de fapt, sufera amaratzii de functionari, ca aia versati gen Muri o duc bine merci din „santajuri” si „traficuri” (dupa cum se esprima odrasla prezidentiala). Apoi „pensiile nesimtite” ale militarilor, aviatorilor. Apoi urmeaza pensiile celelalte. In final o sa ne puna talpa pe grumaz la toti, si atunci degeaba mai strigam ajutor.
    Si Hitler in 1933 era slab, putea fi daramat de la putere, in 1939 era deja puternic. Asa si chioru’, inca este slab, peste vreo doi ani va fi si mai puternic si atunci o sa fie ca duracelu’. Ne va f…e de zece ori mai mult, ca poate si are de unde.

  8. Tu vorbesti despre militari ca despre un salariat. … Chiar nu pricepi diferenta ?
    Sistemul nu este absolut idiot…. Daca scotoceai aflai ca sistemul de plata a pensiilor militare de la buget este adoptat din vremea lui Carol I. Toate statele moderne il pastreaza. Franta si Germani, stalpii UE, il aplica. Nu sistemul este idiot. Exista nemernici de politicieni care au alimentat frusrarilor unor prapaditi, afirmand o mare magarie: pensia milita este un privilegiu nemeritat…. Din nefericire avem suficienti cretini care sunt de acord cu tampenia asta.
    Daca privesti militarul ca pe un salariat, automat trebuie sa incetezi sa-i pretinzi obligatiile prevazute in statut.
    Ce stii despre principiile de organizare si functionare a armatei intr-un stat modern? Ce stii despre principiile care stabilesc statutul militarului ?
    Iti exprimi pareri dupa niste impresii si atat. Nu fundamentezi nimic ci doar aduci in vorba contributivitatea militarilor, ceea ce-i o mare tampenie. Militarul nu este salariat la stat , el este in solda statului. Nu faci diferenta? Nu poti sau nu vrei?
    Faceti parte din categoria preferata de basescu&boc pentru manipulare , pentru ca, altfel, nu ati amesteca lucrurile:militarii nu isi vand – atunci cand incheie contractul de munca – forta de munca ci chiar viata lor,pe care si-o dau o singura data sau in fiecare zi,cate un pic.Ar fi interesant de stiut cum cuantificati asta.???
    Ei sunt aceia pe care ii chemati sau ii asteptati cand va ajunge apa la cur,focul la unghii,rusii,ungurii sau tatarii la frontiere; ei sunt aceia care nu dorm cand tu dormi cu nevasta si visezi la prosperitate,care nu au voie sa aiba si alte job-uri,sunt lipsiti de drepturi fundamentale si nu au timp sa se ocupe decat de la distanta de educatia copiilor si de viata de familie. Pentru toate aceste lucruri statul ii momeste,ca peste tot in lume,cu o pensie cu care nu mai are ce face pentru ca i se scoate pe nas in diferite forme de catre aceiasi care i-au momit.
    Pentru ca dumneata sa ai macar iluzia ca o duci bine sau in siguranta trebuie sa fie unii care sa traiasca si sa locuiasca permenent in deziluzie si nesiguranta pentru ca au depus un juramant.
    Speta pentru dumneata: un pompier militar moare in timpul unei interventii,are 23 de ani vechime,statul ii da pensie de urmas vaduvei si celor doi copii ai sai. Vine domn -basescu si ii ia vaduvei cel putin jumatate din pensia nesimtita,o transforma retroactiv in asistat social. Oare nu cumva ,conform legislatiei sub care intrase pompierul in serviciul activ, tocmai asta era spilul,sa asigure in caz de nevoie o viata decenta urmasilor celui care isi risca viata prin CONTRACT ?
    Cam ce viitor crezi ca va avea armata in Romania ???,nu cumva chiar asta se urmareste? Intrebarea este retorica.nu intelegeti ca invrajbirea unora impotriva altora a devenit lupta de clasa! De ce sa fiu eu impotriva vecinului ca am un venit mai mic??? Fiecare isi alege meseria sau locul de munca si o profeseaza daca e capabil! Asa ca, daca nu ai urmat cariera militara, sau nu ai reusit asta din punct de vedere intelectual sau fizic, este doar ‘vina’ ta si nu a militarilor! Maine ,ne vom lua de patronul buticului din colt, ca are venit mai mare ca noi… si tot asa pana ajungem la un nou model de capitalism, mai tare decat comunismul!!! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA ….AMARA….

  9. @Pani Hacitin V-as recomanda sa mai cititi inca o data CU ATENTIE articolul. Eu aveam exact punctul dumneavoastra de vedere – ca se face o mare nedreptate militarilor. Poate am fost prea subtil pentru stilul dvs

  10. Din motive lesne de inteles…nu o sa pot scrie adevaratul nume. Mi-e tare greu sa inteleg de ce se opteaza pentru reducerea pensiilor militare. Am avut drept dascali, ofiteri care mi-au indrumat primii pasi in cariera militara. De la liceu pana la scoala de ofiteri…si apoi in primii ani ca tanar ofiter. Ofiteri cu fetele arse de vant, care atunci cand aveau timp imi povesteau de locurile unde muncisera, de la Canalul Dunarea Marea Neagra, la minele de la Petrosani, de la pasajul Lujerului la Casa Poporului, isi depaneau amintirile, unele dureroase pentru ei si familia acestora. Multi din ei, nu au apucat sa se bucure de pensii, pentru ca boala care ii atinsera in tinerete acum gasise calea sa termine ce incepuse odata demult.
    Viata merge inainte, anii au trecut, si odata cu varsta am dobandit si gradele corepunzatoare. Pentru acestea, am renuntat la familie, nopti nedormite, deplasari interne si internationale pentru a reprezenta Romania cu demnitate, doar eram ofiter de cariera. Acum, in momentele in care observ ca fostii “mentori” care mi-au insuflat dragostea de tara, m-au facut sa fiu mandru de tinuta militara si de faptul ca sunt roman, sunt umiliti, batjocoriti, imi simt sufletul atins, impur….de persoane care nu cunosc si nici nu au curajul sa recunoasca.
    Ma simt neputincios la ceea ce se intampla acum….si am un gust amar. Ma uimeste modul in care toate persoanele aflate la putere discuta, analizeaza de parca nimic nu se intampla, ma uimeste cum insista in prostia lor netarmurita, si cum sustin aberatii incat ma indoiesc de capacitatea lor de analiza… sunt rupti total de realitate…. INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA …..AMARA….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.