Politehnica din Timişoara, o mare famiglia universitară. Cum explică rectorul Robu că...

Politehnica din Timişoara, o mare famiglia universitară. Cum explică rectorul Robu că este coleg de facultate cu ambii săi copii

24
DISTRIBUIȚI

Politehnica din Timişoara  este, cu peste 40 de cazuri, pe primul loc între universităţile din Timişoara la numărul profesorilor care nicolae robu rector 1 plucrează  împreună cu cel puţin un membru al familiei. Mulţi dintre ei ocupă funcţii de conducere – rector, prorectori, decani, prodecani sau şefi de catedre. Dacă noua Lege a Educaţiei, care interzice ocuparea vreunui post de conducere în interiorul aceleiaşi facultăţi de către afini şi rude până la gradul al doilea, se va aplica, se va ajunge la rărirea serioasă a celor care predau.

Rectorul Nicolae Robu deschide lunga listă a  familiilor din Politehnică. Este profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde lucrează ca asistenţi şi cei doi copiii ai săi Andreea şi Raul Robu. Fiica rectorului lucrează în Politehnică încă din primul an după terminarea facultăţii, din 2007. După ce timp de doi ani a lucrat ca preparator, Andreea Robu a urcat în grad şi în 2009 a devenit asistent. De o carieră în mediul universitar imediat ce a terminat facultatea s-a bucurat şi copilul cel mare al rectorului, Raul. Acesta are o vechime în mediul universitar de şapte ani, iar din anul 2005 este asistent universitar la Departamentul de Automatică şi Informatică Aplicată. Rectorul Robu, care este şi senator PNL şi potenţial candidat la Primăria Timişoara din partea USL, nu vede nici o problemă în această situaţie, afirmând că “nu este nimic anormal în asta. În orice caz garantez că în Politehnică nu există niciun caz în care cineva să fi ajuns cadru didactic pe motive de rudenie şi nu pe bază de merit. Este vorba despre meritele oamenilor. Eu cred că dacă nu vrem să cădem în ridicol trebuie să recunoaştem pe de o parte că genetica este o ştiinţă care ne spune nişte lucruri, care îşi lasă consecinţele în viaţă. Pe de altă parte că în familiile de profesori se asigură condiţii de studiu şi orientare spre studiu. Şi în al treilea rând că părinţii sunt modele pentru copii. Dacă părinţii reuşesc în viaţă este un lucru firesc şi normal ca şi copii să aspire să ajungă la fel ca ei. Mai sunt un număr important de colegi şi colege care au ajuns să constituie familii lucrând împreună şi unii s-au cunoscut chiar în timpul activităţii. Niciunul dintre copii nu este asistentul meu şi n-au nicio colaborare cu mine, se ocupă de alte lucruri decât mă ocup eu. Vreau să ştiţi că ambii mei copii au fost şefi de promoţie şi că la ora actuală prin evaluările pe care studenţii le fac, ei înşişi prin organizaţiile lor în anonimat, fiul meu este pentru al doilea an la rând cel mai bun asistent din facultate şi fiica mea este pe locul doi”.

Prodecanul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, Petru Negrea este profesor la Departamentul de Chimie Aplicată şi Ingineria Compuşilor Anorganici şi a Mediului, acolo unde profesează ca şefă de lucrări şi soţia sa, Adina Negrea. “Ne-am cunoscut dinainte să fim colegi la Universitate. Suntem căsătoriţi din anul doi de facultate. După ce am terminat facultatea am rămas ca preparator aici. Pe nevasta mea a luat-o şefa de catedră de pe vremuri la dânsa. În cazul în care Legea Educaţiei se va aplica voi renunţa cu plăcere la funcţia de conducere pe care o am”, a spus Petru Negrea.

Profesorul universitar Ioan Naforniţă lucrează alături de soţia şi fiica sa la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii. Soţia, Miranda Naforniţă este profesoară iar fiica, Corina,  este preparator. “Soţia lucrează de zeci de ani aici  iar fiica aici a vrut. Să ştiţi că fiica mea e mai bună şi decât mine. Când fiica mea a venit aici eu am renunţat la funcţia de şef de catedră ca să nu existe incompatibilităţi. Ea nu a ocupat locul nimănui iar promovarea s-a făcut pe baza rezultatelor obţinute în decursul timpului”, s-a apărat Ioan Naforniţă.

Prodecanul Facultăţii de Electronică şi Calculatoare, Dan Lascu, lucrează şi el alături de soţia sa, Mihaela, în aceeaşi facultate. “Suntem în aceeaşi facultate dar nu lucrăm în acelaşi departament, facem lucruri complet diferite. Eu sunt prodecan doar de trei ani, când ea a ajuns în Universitate eu eram un simplu asistent”, a spus profesorul Dan Lascu.

Fost prefect de Timiş, profesorul Horia Ciocârlie, care predă la Departamentul de Calculatoare o are ca colegă de facultate pe  soţia sa, Rodica . Horia Ciocârlie  a susţinut că “suntem colegi dar nu suntem amândoi cadre didactice. Eu sunt cadru didactic iar soţia este inginer. Ne-am cunoscut înainte de a lucra la Universitate, ne-am căsătorit şi ne-am pomenit colegi mult după.


Soţia mea se apropie de vârsta de pensionare aşa că în scurt timp nu o să mai fim colegi”.

Şi lista nu se opreşte aici, în urma investigaţiei reuşind să confirmăm şi alte legături. Ioan Lazău este profesor la Departamentul de Chimie Aplicată şi Ingineria Compuşilor Anorganici şi a Mediului din cadrul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului iar fiul său, Radu Lazău, este şef de lucrări în cadrul aceluiaşi departament.

Petru Negrea este prodecan al Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului iar soţia sa, Adina, este şef de lucrări la Departamentul de Chimie Aplicată şi Ingineria Compuşilor Anorganici şi a Mediului din cadrul aceleiaşi facultăţi.

Lucian Rusnac este decanul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului iar soţia sa, Carmen Liliana, este şef de lucrări în cadrul Departamentului de Chimie Aplicată şi Ingineria Compuşilor Organici şi Naturali.

Alexandru Isac este profesor la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii iar fiica Dorina Isac este profesor la aceeaşi facultate.

Radu Vasiu este profesor şi secretar ştiinţific la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii iar soţia Diana Maria Andone este directorul Centrului de Studii în Învăţământ la Distanţă.

Nicolae Dehelean este conferenţiar la Facultatea de Mecanică, Catedra Organe de maşini şi mecanisme iar soţia, Liana, este şef de lucrări la aceeaşi facultate.

Ion Costescu este profesor la Facultatea de Construcţii iar fiul său, Ciprian Costescu este asistent la aceeaşi facultate.

Mircea Dungan, profesor la Facultatea de Mecanică, soţia, Luisa Izabel, este asistentă la aceeaşi facultate.

Mircea Dreucean este conferenţiar la Facultatea de Mecanică, la Departamentul de Mecatronică, iar soţia sa, Angela, este şef de lucrări la Facultatea de Mecanică, specializarea Mecatronică şi Robotică.

Adrian Alin Stoican şi soţia sa Corina  sunt asistenţi la Facultatea de Mecanică.

Ion Popovici este profesor la Facultatea de Mecanică iar fiul său Vasile Popovici este profesor consultant la aceeaşi facultate.

Liviu Toma este profesor la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii iar fiul său Liviu Toma Jr. este preparator la aceeaşi facultate.

Dan Tudor este profesor la Facultatea de Construcţii iar soţia sa, Agneta, este conferenţiar la aceeaşi facultate.

Radu Marinescu este şef de lucrări la Facultatea de Automatică şi Calculatoare iar soţia sa, Cristina, este preparator la aceeaşi facultate.

Vasile Stoicu – Tivadar este profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare iar soţia sa, Lăcrămioara, este conferenţiar la aceeaşi facultate, specializarea Automatică şi Informatică Aplicată.

Valer Dolga este şeful de catedră Mecatronică şi Mecanică Fină din cadrul Facultăţii de Mecanică iar soţia sa, Lia, este directorul Departamentului pentru Programe şi Relaţii Internaţionale.

Marius Oteşteanu este decanul Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii iar soţia sa, Erica -directorul Bibliotecii Universităţii Politehnica.

Prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare,  Mircea Popa este căsătorit cu Anca Popa profesor la Facultatea de Mecanică.

Corneliu – Mircea Davidescu este prorector şi profesor la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului iar soţia sa, Arjana, este profesor la Facultatea de Mecanică, Departamentul Mecatronică.

Vasile Duran este şef de catedră în cadrul Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi iar fiul său, Dan Duran – asistent în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Daniel Mihai Grecea este prodecan al Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii iar soţia sa, Carmen – conferenţiar la Facultatea de Construcţii.

Richard Herman este şef de catedră în cadrul Facultăţii de Mecanică iar soţia sa, Mihaela Herman este şef de lucrări în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Sabin Ionel este profesor la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii iar soţia sa, Ioana Ionel este directorul Departamentului Maşini Mecanice, Utilaje şi Transporturi.

Octavian Proştean este decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare iar soţia sa, Gabriela, este profesor la Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi, Departamentul de Management.

Mircea Strătulat este prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare iar fiul său, Bogdan Strătulat este asistent în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Vasile Pode este profesor la Departamentul de Chimie Aplicată şi Ingineria Compuşilor Organici şi Naturali iar soţia sa, Rodica, profesor la Facultatea de Chimie Aplicată şi Ingineria Compuşilor Anorganici şi a Mediului.

Toma – Leonida Dragomir este profesor la Facultatea de Automatică şi Calculatoare iar fiica sa, Lavinia – Elena Dragomir este asistent în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Pe lângă aceştia mai există alte zece cazuri ale unor angajaţi ai Politehnicii în care numele coincid, dar în care, până la momentul publicării acestui material, legăturile de familie nu au putut fi confirmate.

24 COMENTARII

 1. De ce e problema daca sot si sotie lucreaza la aceeasi institutie? Si ce-i daca fiul sau fiica lucreaza tot acolo? Cu atat mai mult va fi lumea exigenta cu ei. Ia sa ne gandim un pic ca pe vremuri era mare cinste daca fiul lucra aceeasi meserie ca si tatal, ii zicea traditie. Acum ii zice nepotism. Pe acelasi principiu mergand daca tatal e cadru militar si fiul e si el in armata, e grav, nu? Sau daca amandoi sunt medici in acelasi spital? Ducem paranoia la extreme. Tipic romanesc.
  DOVEDITI NEPOTISMUL, NU LANSATI APROPO-URI FARA DOVEZI. In plus, cred ca ar trebui interzis pe lumea asta sa iti cunosti jumatatea la locul de munca, ca sa fie liniste in mintile celor slabi cu duhul 😛 Dragos, asta nu e articol, e lipsa de inspiratie.

 2. Nu stiu cat o fi Robu de statuie a integritatii, dar stiu de cand eram in facultate ca baiatul sau e acolo pe merit si nici nu e genul de om care sa se comporte la fel ca si ‘cocalarii’ de bani gata ai caror parinti ii pun pe posturi caldute.
  Faci niste acuzatii grave, urate si nefondate.
  De asemenea, fata lui Dragomir (spaima automaticii) mi s-a parut o persoana la locul ei.
  As putea sa nominalizez multi alti asistenti sau profesori care nu isi au locul in facultate, in nici un caz acestia. Despre cei din celelalte facultati a caror situatie nu o cunosc prefer sa nu ma pronunt, dar e o diferenta intre nepotism si pasiune comuna pentru acelasi domeniu si care duce la rezultate bazate pe munca.

  Te-ai gandit ca daca faci stiri ‘bomba’ atragi vizitatori? Site-ul devine varianta de Banat a ‘CanCan’? Nu de alta, dar macar sa stiu sa ma dezabonez de la newsletter.

 3. @Mihai Nu este vorba de nici o stire bomba, ci de prezentarea unei situatii de fapt. Nu am spus ca sunt sau nu pe merit rudele ajunse in respectivele functii.Cat despre abonarea sau dezabonarea la newsletter este optiunea dvs pe care vi-o respect.

 4. Sincer, sunt de acord cu Robu.

  In medicina, politica si multe, multe alte domenii copii urmeaza parintilor in domeniile de specializare, iar in Timisoara, daca vrei sa fii profesor la Automatica si Automatizari, de ex, nu prea ai unde sa mergi decat la Politehnica.

  Cred ca o situatie similara cu cea din UPT este si la UVT si UMFT.

  PS: Oare Adrian Nastase sau Mircea Geoana ce parinti au avut?

 5. In tot invatamantul superior timisorean situatia este identica! Fara a acuza pe cineva ne punem totusi niste intrebari…. .Majoritatea am avut cate un coleg/colega – fiu/fica de profesor, deci orice explicatie e de prisos,

 6. au intrat aplaudacii lui robu. sunteti niste penibili. la fel ca papagalul vostru sef. sper ca oamenii cu scaun la cap din alianta asta ciudata usl sa il stopeze pe acest narcis al politicii locale.

 7. huooooooooooooo carcotashilor !
  asta e treaba in romania. dom’ basescu presedinte fiica si amanta sunt parlamentar european si respectiv ministru. sunt bune amandoua (sa moara mama!). sirbu lider in pdsr,fica la tineretu’ pdsr, ginerisu mare sef in pdsr. la fel in pnl la fel in udmr. sa vedeti ce-i in parchete , judecatorii, tribunale, curti de apel,barouri, politie sri ministere . numa’ neamuri, inclusiv amante sau cordaci. atunci domnu’ ziaristu’ si domnii carcotashi ce tot va mai F*XX grija de altii ?
  asta-i romania , asha ca ciocu’ mic, daca nu va convine , valea la munca in strainatate !

 8. Daca in Politehnica nu ar avea voie sa lucreze fii lui Robu sau a altor dascali s-ar face o grava incalcare a drepturilor omului! Ar fi discriminare! Cam la fel ca si cu restaurantele in care au voie doar albii iar negrii nu au voie!

 9. In dex scrie ca nepotism inseamna abuz de putere facut de cineva prin acordarea de privilegii rudelor sau prietenilor. Ma intreb ce legatura are asta (mai exact nepotismul) cu faptul ca doi colegi de munca sa indragostesc si se casatoresc?? Sau ce legatura are nepotismul cu faptul ca un copil bun alege prin propriile forte aceeasi meserie cu parintele?? Articolul asta arata inca odata cat de superficiali sunt multi dintre noi si cum ne meritam comunismul pe care l-am trait FSN-ismul si acum PDL-ismul! Muncesc la acelasi spital cu sotia mea si suntem foarte buni in ce facem !! Vreti sa plecam si noi din tara?? Asta e mesajul??

 10. Problema este mai importanta si comporta mai multe riscuri. A acuza de nepotism far a exista probe este grav. A nu lua atitudine cu privire la familiile din diverse domenii este la fel de grav. Io cred ca fiecare caz trebuie tratat in parte si analizat separat.
  Intradevar, daca tatal era cizmar acu’ 200 de ani in Timisoara, iar copilu’ vroia sa se faca tot cizmar (de voie sau de gura parintilor) era dat ca ucenic la alt cizmar. De obicei, ucenicia nu se facea in atelierul familiei, tocmai pentru ca mesterul putea si avea voie sa aplice corectii fizice (normale si acceptate la aceea vreme) ceea ce pentru parinte era mai peste mana. Doar dupa ce termina ucenicia, copilu’ venea in atelierul tatalui sa practice ceea ce a invatat.
  Familii de acest gen exista in toate domeniile vietii sociale si politice, exista si la liberali si la taranisti, la pesedei, la PD minus L. Exista familii si in spitale, judecatorii, parchete, administratii financiare. Problema este alta. Este vorba de respectarea unor principii privind competenta, respectarea unui cod deontologic, in final este vorba de respectarea legii.
  Problema in Romania este limbismu’ subalternilor. Daca tata este prorector sau rector, normal ca membrii comisiei de evaluare a candidatilor la un post de cadru universitar, vor da dovada de slugarnicie si vor exemina cu indulgenta pe copii acestuia. Este vorba de codu’ genetic al slugii romane, care face orice ca sefu’ sa fie multumit.
  In cazu’ sot – sotie, discutia comporta anumite nuante. Cam toate persoanele casatorite, in ultimii 40 de ani, s-au cunoscut la locu’ de munca, la locu’ de studiu (liceu, facultate etc) si au preocupari, interese, gusturi si preferinte comune. Este normal atunci sa aiba locuri de munca apropiate, chiar in aceeasi institutie. O alta cestiune normala, este ca barbatu’ sa fie sef. Si asta este inscrisa in codu’ genetic, barbatii fiind mai combativi.
  Din intamplare, unii dintre cei pomeniti in articole, si ma refer la cei cu varsat peste 50 de ani (robu, Davidescu, Lazau, Vasiu, Popa, Rusnac) chiar sunt OK din punct de vedere profesional. Ma refer la ei, pentru ca i’am cunoscut personal, despre ceilalti nu ma pronunt.
  Dar cred ca de fapt, problema nu este aici. Problema este in slugarnicia unora, in lipsa reglementarilor clare, in neaplicarea unor reguli. Iar in domeniul stintific, unde au fost cazuri in care fiul l’a depasit pe tata, iar ucenicu’ pe profesor, nu poti opera cu generalitati. Fiecare caz trebuie judecat in parte si nu de’a intregu’.
  In plus, eu nu relatiile vizibile le consider periculoese. Avansarile in functie si grad pentru favoruri de alta natura (bani, sex) reprezinta un pericol mult mai mare pentru o institutie in Romania. A se vedea cazu’ ciorcovatzului cu Coana Joitzyca, pardon Nutzyca.

 11. As dori sa formulez o intrebare: cu amanta sau amantul ai voie sa fii in acelasi loc, in acelasi departament sau facultate? E moral? E corect? Din moment ce nu porti acelasi nume de familie, …nu incalci nici o lege, nu-i asa? Poti chiar sa ii distrugi familia, legea nu pedepseste o astfel de „echipa”. Sunt condamnabile doar familiile, care au o relatie normala si morala intre cei doi parteneri. Oare ar fi indicate divorturile in aceste cazuri?
  Sa presupunem ca cei doi soti ar divorta. Brusc, nu mai deranjeaza pe nimeni si nu mai „incalca” nici un principiu. Atunci va fi foarte moral tot ce ar fi fost imoral atat timp cat erau o familie.
  Consider ca ne este frica sa luam masuri corecte si demne de evitare a nepotismului si ne ascumdem dupa astfel de pretexte.
  Sa presupunem ca doi tineri doctoranzi lucreaza in universitate. Se casatoresc si…brusc au devenit ticalosi si imorali, fiindca au dorit sa oficializeze relatia lor, sa fie o familie. Ce ticalosie, sa doresti sa intemeiezi o familie! Si ce „moral” vei deveni divortzand, sau chiar renegandu-tzi parintzii, ori copiii!
  Din moment ce posturile se ocupa prin concurs, de la doctorand la profesor, care e problema? Da, sa nu fie sotul in comisie cand da concurs sotia, de acord…si totusi revin: DAR AMANTUL are voie sa fie?

 12. @mona
  Amantele nu se pun la socoteala. Si nici nevestele de’a doua. Adica fostele studente care reusesc sa suceasca capu’ profesorilor in asa fel, incat acestia divorteaza. Politehnica si nu numai este plina de povesti de capa si spada, in care ei (profesorii) au fost sedusi de tinere studente si au lasat famelie si tot si dusi au fost.
  Oricum sa fii coleg de munca cu consoarta este o pedeapsa pentru cadrele universitare. Sa le suporti 24 de ore din 24 si mai ales cand ai gradu’ de comparatie, colea in banca, chiar ca este chinuitor.

 13. Interesant articol, dar din pacate nereal!

  Eu sunt sotia dl Dungan Mircea Adrian care este inginer la CFR.
  In 1999 m-am inscris la doctorat la Facultatea de Mecanica, iar in 2000, datorita faptului ca in Catedra de Material Rulant au ramas doar 2 titulari, am acceptat sa trec pe functia de asistent suplinitor. In urma unui concurs am trecut pe functia de asistent, iar din 2008 sunt sef de lucrari.
  Dl profesor Mircea Dungan este pensionar de mai bine de 5 ani!
  Daca nu ma insel, sunt singura DUNGAN din POLITEHNICA din Timisoara!

  Am rugamintea de a va informa foarte bine inainte de a scrie astfel de STIRI, daca nu vreti ca oamenii sa va dea in judecata!

  Sunt colegi de-ai mei in lista d-voastra care s-au casatorit in timp ce erau colegi de catedra, departament sau facultate! Vi se pare normal sa-i denigrati?

  Cred ca ar trebui sa se respecte acelasi principiu ca la privati: nu exista rude in cadrul unui intreprinderi private, nici macar cunostinte!

 14. Ce nu e ok nicaieri, nu doar in universitati este existenta gradelor de rudenie intre un evaluator si un evaluat, adica conflict de interese.
  Si aici este loc de conflict de interese daca rectorul ia decizii cand trebuie sa se reduca schema angajatilor.
  La fel miroase urat si angajarea politica a conducatorilor institutiilor de invatamant.
  Directori de scoli, decani, rectori trebuie sa fie apolitici.

 15. Lucrez in Politehnica si citind articlolul, la care unii, pe diverse forumuri, se refera ca la dezvaluiri cutremuratoare, constat ca e facut pe genunchi, fara cea mai mica urma de profesionalism, din mai multe motive:
  1. De dragul generalizarii, aruncati cu mocirla in oameni care au facut multe lucruri bune, fara a va informa catusi de putin cine sunt cei pe care ii ponegriti pentru „vina” de a fi angajati in aceeasi institutie cu un alt membru al familiei si ce realizari au avut, care e parerea studentilor despre ei etc.
  2. Sunt cam multe greseli atat de nume cat si de relatii de rudenie, cel putin la oamenii care provin din facultatea la care activez si eu.
  3. Daca tot e sa ne referim la incompatibilitati in sensul legii educatiei, ar fi trebuit sa va limitati la rude care sunt intr-o relatie de subordonare in cadrul institutiei, dar atunci lista n-ar mai fi asa impresionanta.
  4. Tot pentru a face lista mai impresionanta ati trecut in ea si oameni care au decedat de ani buni sau nu mai lucreaza in Politehnica, tot de ani buni, pentru ca si-au gasit job-uri mai convenabile pe alte meleaguri.

  La cum e scris articolul asta, ma mir ca nu mi-ati gasit si mie ceva rude printre ceilalti angajati ai Politehnicii, ca tot am un nume de familie destul de comun si cu siguranta prin alte facultati mai sunt oameni cu acelasi nume de familie. Aveam ocazia sa aflu ca mai am inca un tata, inca o sotie… si poate si ceva copii despre care nu stiam.

  Nepotismul exista in multe institutii de stat, inclusiv in Politehnica, dar asemenea articole nu ajuta la demascarea lui ci sunt o contributie semnificativa la camuflarea lui, ascunzandu-i pe cei care practica nepotismul (avantajandu-si rudele din pozitiile pe care le ocupa) printre oameni onesti care se intampla sa fie rude si sa lucreze in aceeasi institutie fara a avea macar posibilitatea de a se favoriza unul pe altul in cariera.

 16. ce porcarii debitati pe aici, sunt de acord cu faptu ca Nicky nu-i cel mai tare, da asta: „Mircea Dreucean este conferenţiar la Facultatea de Mecanică, la Departamentul de Mecatronică, iar soţia sa, Angela, este şef de lucrări la Facultatea de Mecanică, specializarea Mecatronică şi Robotică.” e o porcarie maxima…Pe sotia domnului Mircea nu o cheama Angela ci Carmen..si nu lucreaza la nici-o facultate ci e profesoara la un liceu din Timisoara.

 17. adevarul este undeva la mijloc,dupa opinia mea.romanul e obisnuit sa isi aduca la locul de munca toate rudele si sa profite la maxim de orice avantaj.normal ca in aceasta lista sunt si oameni ajunsi acolo datorita relatiilor de familie,dar cred sincer ca sunt si oameni care total intamplator s-au indragostit de un coleg/colega si lucreaza impreuna.sa nu uitam ca multi si-au facut cariera de profesori ep vremea lui Ceausescu si ca sunt multi(majoritatea) niste comunisti convinsi care ,normal,ca si-au adus toata familia sa isi imparta avantajele.normal ca e rusinos si tragic,dar ce e corect in romania? la nivelul scazut de pregatire al profesorilor din romania ne asteptams a le fie sic aracterul la fel de infect.ati vazut profesori cu calitati umane reale?

 18. eu la calculatoare am avut colegi copii de profesori, erau evident printre cei mai buni, e un imens avantaj sa ai un parinte profesor,si nu prin pilele de care ai putea beneficia ci de sfaturile pe care le primesti oricand,atat de importante la acea varsta frageda in care timpul e foarte scurt legat de dobandirea unor cantitati imense de cunostinte …

 19. Da,clar, Robu , reprezentantul politehnicii. Fac curs de Arhitectura calculatoarelor cu el, si in 12 saptamani nu a reusit o singura data sa vina la timp la curs. In mod constant intarzie cate 15-20 de minute la prima ora,dupa care urmeaza pauza, si evident imparatul Robu nu poate fi grabit sa isi bea cafelutza , ceea ce il face sa intarziue inca 20 de minute si la a doua ora.
  Dumnealui ne-a atras atentia asupra lipsei de repsect a acestei generatii, dar nui nici o grija, faptul ca din cele 100 de minute/saptamana alocate cursului de AC , el ne onoreaza cu prezenta la maxim 60 reprezinta cel mai mare respect din lume.

 20. ADEVARAT! articolul este foarte advarat. Nu toti cei din UPT au ocupat funtiile pe baza de pile avand in vedere gradul de rudenie, DAR… majoritatea asa le-au ocupat. Fac referire aici la familia NEGREA de la Facultatea de Chimie Industriala care detine tot controlul la Catedra de Chimie Anorganica; aceasta familie este de un tupeu nemasurat cu toate ca doamna Negrea Adina nu are nicio calitate pentru a fi cadru didactic. A fost numita pe postul pe care-l are NUMAI prin PILE, iar sotul ei numit profesor universitar, la fel, cu ajutorul domnului primar ROBU si a domnului prorector Davidescu…si acesta-i numai un exemplu REAL. Sapati sa aflati mai multe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.