Planul de îmbunătăţire a calităţii aerului, doar praf în ochi

Planul de îmbunătăţire a calităţii aerului, doar praf în ochi

1
DISTRIBUIȚI

Planul de gestionare a calităţii aerului în Timiş, adoptat anul trecut, nu are, practic, nici un efect asupra situaţiei din teren- aceasta praf 2 peste concluzia întâlnirii de astăzi de la Prefectura Timiş pe tema deciziei Comisiei Europene de declanşare a procedurilor de infringement împotriva României din cauza depăşirii concentraţiilor admise de pulberi în atmosferă. Directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Timişoara, Gabriela Labrino a anunţat că, în primele trei luni ale acestui an, la trei staţii de monitorizare a calităţii aerului din Timiş, au fost înregistrate 58 de depăşiri ale valorilor normale.


Anul trecut, în aceeaşi perioadă, când nu exista planul de luptă împotriva prafului, au fost înregistrate 59 de depăşiri ale concentraţiilor de praf în atmosferă. „La Carani au fost, în primele trei luni din 2011,  11 depăşiri , 20 de depăşiri la staţia de pe Calea Aradului şi 27 de depăşiri la staţia de pe Calea Şagului. În total sunt 58 de depăşiri, în timp ce per total an sunt 60 de depăşiri permise. Ceea ce înseamnă că în acest an mai avem voie  nicio depăşire”, a susţinut Gabriela Lambrino. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală a avertizat  că autorităţile europene ar putea amenda România cu sute de mii de euro pe zi, dacă autorităţile locale nu iau măsuri imediate de reducere a depăşirilor concentraţiilor maxime de pulberi în atmosferă cu diametrul mai mic de 10 microni.

1 COMENTARIU

  1. mesajul e clar: sa se faca praf cu particule pana in 10 microni sau mai mare. Asta va fi si solutia romanului. Vorba bancului: decat sa facem drumurile, am facut Duster

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.